Mehevä viinimarjakakku
Tämähän on siis uusmmasta Pirkka-lehdestä nimellä mehevä puolukkakakku, mutta meillä ei ollut pakasteessa muuta kuin puolukkasosetta, joten tein viinimarjoista!
Muokkasin sen verran, että pinnalle tuli erilainen muruseos. Laitan sen nyt tähän, koska hyvää tuli! Ja myös läträsin siirapin kanssa, koska fariinisokeri oli loppunut ja raastoin kanelitankoa (hirveetä hommaa, ei siitä mitää irronnu), koska kaneli oli loppunut
Taikina:
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
neljäsosa lusikallinen suolaa
1 dl rypsiöljyä
1 dl maitoa
Täyte:
4 dl viinimarjoja
1 rkl perunajauhoja (jos pakasteesta marjat)
2 rkl sokeria
Pinnalle:
2 dl viinimarjoja
Puoli dl pullomargariinia
1 dl fariinisokeria
4 dl kaurahiutaleita (tai muita hiutaleita)
Leivinpaperi irtopohjavuokaan, noin 26 cm levyseen, voitele reunat.
Laita uuni lämpiämään 175-asteeseen.
Vatkaa sokeri ja munat.
Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää taikinaan siivilän läpi vuorotellen nesteiden kanssa varovasti sekoittaen.
Levitä puolet taikinasta vuokaan.
Sekoita marjoihin jauhot ja sokeri ja ripottele vuokaan.
Laita loput taikinasta viinimarjojen päälle.
Ripottele 2 dl viinimarjoja kakun päälle, sekoita keskenään muroseoksen aineet ja ripistä päällimmäiseksi. (Tulee aika paljon sitä, mutta se onkin hyvää)
Paista alimmalla tasolla noin tunti (tarkkaile tikulla)
Anna jäähtyä kunnolla, ja ota pois vuuastaan.
Kannattaa syödä jätskin tai vaniljakastikkeen kanssa, on kyllä tosi maistuvaa!

Mehevyyttäkin löytyy kivasti
Suosittelen, oiva syyskakku

Laitoin pinnalle tomusokeria.

anteeksi huonot kuvat, kännykällä otin..