Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
- Japp
- VIP
- Viestit: 3229
- Liittynyt: 24.1.2010 14:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Ja vielä omaki kuva xD
tooooosi hyviii ja helppoja, kerroin ite noi aineet 1,5 et saahaan enemmän hyvää ;)
kantsii tehä
unohin sanoo et laitoin ite noihin myös kaardemummaa ja vaniljasokeria!!!
Suomi-Japp-Suomi
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
- Ekku
- VIP
- Viestit: 999
- Liittynyt: 24.7.2009 19:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
UUNIPERUNAT
Uuniperunat on ihan hitsin hyviä tällä reseptillä.
Tarvitset vain:
Perunoita (keskikokoisia tai pieniä) 4-6 per syöjä.
Suolaa ja mausteita (esim. grillaus- ja yleismaustetta) oman maun mukaan.
Rasvaa. (margariinia tai voita)
Viipaloi perunat n. puolen sentin paksuisiksi ja lado ne uunipellille. Laita sekaan mausteet ja rasva näin ja heitä koko komeus n. puoleksi tunniksi (tarkka paistoaika riippuu perunoiden määrästä) 200-asteiseen uuniin. Valmiit uuniperunat:
Uuniperunat on ihan hitsin hyviä tällä reseptillä.
Tarvitset vain:
Perunoita (keskikokoisia tai pieniä) 4-6 per syöjä.
Suolaa ja mausteita (esim. grillaus- ja yleismaustetta) oman maun mukaan.
Rasvaa. (margariinia tai voita)
Viipaloi perunat n. puolen sentin paksuisiksi ja lado ne uunipellille. Laita sekaan mausteet ja rasva näin ja heitä koko komeus n. puoleksi tunniksi (tarkka paistoaika riippuu perunoiden määrästä) 200-asteiseen uuniin. Valmiit uuniperunat:
Tänne vaan, muiden pervojen sekaan juhlimaan.
- fakki
- Kanta-asiakas
- Viestit: 1561
- Liittynyt: 3.6.2012 21:46
- Paikkakunta: Kehä III ulkopuolella
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Tein suklaamuffinsseja:
- fakki
- Kanta-asiakas
- Viestit: 1561
- Liittynyt: 3.6.2012 21:46
- Paikkakunta: Kehä III ulkopuolella
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Tein unelmatorttua:
- Japp
- VIP
- Viestit: 3229
- Liittynyt: 24.1.2010 14:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Tein perinteistä tomaatti-jauhelihakastiketta
Vieressä porisee tummaa pastaa..
Kattelin netistä kastikkeitten ohjeita, ja kaikki jotka osu mun silmään oli länträtty litralla vettä ja lusikallisella tomaattia xD
Mun kastikkeessa ei oo ollenkaa vettä, ja tomaattimurskaa on puolitoista purkkia. Yks purkki yrttistä ja yks chilistä.
Mausteen on currya, paprikaa, chilisekotusta jamustapippuria ja suolaa. (Jotku on ihmetelly currya jauhelihassa, sehän sopii siihen mainiosti )
Kohta on makaroonit kypsiä
Vieressä porisee tummaa pastaa..
Kattelin netistä kastikkeitten ohjeita, ja kaikki jotka osu mun silmään oli länträtty litralla vettä ja lusikallisella tomaattia xD
Mun kastikkeessa ei oo ollenkaa vettä, ja tomaattimurskaa on puolitoista purkkia. Yks purkki yrttistä ja yks chilistä.
Mausteen on currya, paprikaa, chilisekotusta jamustapippuria ja suolaa. (Jotku on ihmetelly currya jauhelihassa, sehän sopii siihen mainiosti )
Kohta on makaroonit kypsiä
Suomi-Japp-Suomi
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
-
- Kanta-asiakas
- Viestit: 1192
- Liittynyt: 21.8.2009 22:00
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Mummin perunamuussi
8-10 kpl perunaa (jauhoista perunalajiketta)
75g voita
2,5 dl maitoa
1 tl suolaa (maun mukaan)
1 tl sokeria
Perunat kuoritaan, pilkotaan pieniksi ja laitetaan vesikattilaan odottamaan. Kun kaikki perunat on kuorittu ja pilkottu, huuhdellaan perunapalat vielä kertaalleen tärkkelystä ja lisätään kädenlämpöistä vettä. Lisää suolaa jo keittovaiheessa niin perunat imevät suolan herkemmin itseensä. Perunat keitetään kunnes ne ovat pehmeitä.
Sillä aikaa on oiva mahdollisuus lämmittää voi ja maito teflonkattilassa. Kun perunat ovat pehmeitä, kaadetaan keittovesi pois. Perunat voidaan pienentää haarukalla tai vatkaimella. Vatkain on mielestäni paaras jos haluaa muussista oikein pehmeää ja ilmavaa! Lisää maito-voi seos kattilaan ja vatkaa vatkaimella muussi hienoksi ja kuohkeaksi. Lisää suola ja sokeri.
Ei kun nautitaan!
Ps. Resepti on oikeasti mummoni, ja olen kokenut sen parhaaksi. Tämä on ehkä maailman paras perunamuussi!
Vaikka netissä varoitetaan sähkövatkaimen käyttöä niin muussista ei tule liisteriä jos perunalaji on kohdallaan, eli jauhomaista perunaa.
Tiesitkö että netissä on muutakin kuin PORNOA? - Radio Rock
- Yarmo
- Ylläpitäjä
- Viestit: 3049
- Liittynyt: 9.5.2009 21:41
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Ehkä maailman rumimmat korvapuustit!
Kolme viikkoa keksejä syöneenä alko pikkuhiljaa tympimään jaffat ja dominot, joten aamulla tuumasta toimeen ja keräämään ostoslistaa kaupasta. Mukaan tarttui perustarvikkeet mitkä oli jäänyt muuton tohinassa ostettua kuten myös muutama olennainen työkalukin uupui itse leipomiseen nähden.
Eiköhän seurata tarinaa kuvin ja naureskellaa notta ei ole isosta miehestä isoila käsilä tekehmään tämmösiä, perkele!
No, ohjekirja kätheen ja toimeksi!
Sopivasti maitoa lämpenehmään!
Jauhot ja kuivahiiva sekaisin, mukavasti 5dl satseissa, ei kerralla!
Kuivat sosheen sekasin ja veivaahmaan!
Suosittelen muistaa ottaa ennen tätä vaihetta voin pöydälle, aika v*ttumaista kylmänä käsin, mutta menihän se!
Jep, kaulintahan ei oltu muistettu ottaa mukaan eikä uuttakaan enää jaksanut lähteä hakemaan. Onneksi apu oli lähellä!
Nyt on kantikkaaksi taikina höylätty!
Nyt sitten toethaan että jaa, oiskohan kannatanu rullata toistepäin? No, tulee sitten vähempi, mutta isompia!
Ei muutaku poikki ja pellille.
Suuruus kostautui ja kaakut kaatuili toisiinsa kiinni.
Taistelutanner..
Ei kai ne nyt niin pahan näkösiä ole lautasella?
Onneksi ei kauneuskilpailussa oltu - maku ratkaisee ja voittaja on löytynyt! Y!
Kolme viikkoa keksejä syöneenä alko pikkuhiljaa tympimään jaffat ja dominot, joten aamulla tuumasta toimeen ja keräämään ostoslistaa kaupasta. Mukaan tarttui perustarvikkeet mitkä oli jäänyt muuton tohinassa ostettua kuten myös muutama olennainen työkalukin uupui itse leipomiseen nähden.
Eiköhän seurata tarinaa kuvin ja naureskellaa notta ei ole isosta miehestä isoila käsilä tekehmään tämmösiä, perkele!
No, ohjekirja kätheen ja toimeksi!
Sopivasti maitoa lämpenehmään!
Jauhot ja kuivahiiva sekaisin, mukavasti 5dl satseissa, ei kerralla!
Kuivat sosheen sekasin ja veivaahmaan!
Suosittelen muistaa ottaa ennen tätä vaihetta voin pöydälle, aika v*ttumaista kylmänä käsin, mutta menihän se!
Jep, kaulintahan ei oltu muistettu ottaa mukaan eikä uuttakaan enää jaksanut lähteä hakemaan. Onneksi apu oli lähellä!
Nyt on kantikkaaksi taikina höylätty!
Nyt sitten toethaan että jaa, oiskohan kannatanu rullata toistepäin? No, tulee sitten vähempi, mutta isompia!
Ei muutaku poikki ja pellille.
Suuruus kostautui ja kaakut kaatuili toisiinsa kiinni.
Taistelutanner..
Ei kai ne nyt niin pahan näkösiä ole lautasella?
Onneksi ei kauneuskilpailussa oltu - maku ratkaisee ja voittaja on löytynyt! Y!
Et opi kokemuksen kautta mitään. Opit vain pohtimalla kokemuksia.
- fakki
- Kanta-asiakas
- Viestit: 1561
- Liittynyt: 3.6.2012 21:46
- Paikkakunta: Kehä III ulkopuolella
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Maailman rumimmat korvapuusti - ala fakki
Vehnäjauhojen takaa otin ohjeen, että jokainen voi katsoa sieltä jos kiinnostaa.
Taikina oli ihan paskaa, kun laitoin kuulemma (mutun mielestä) liian vähän jauhoja, vaikka laitoin yhtä paljon kun siinä ohjeessa luki
Vehnäjauhojen takaa otin ohjeen, että jokainen voi katsoa sieltä jos kiinnostaa.
Taikina oli ihan paskaa, kun laitoin kuulemma (mutun mielestä) liian vähän jauhoja, vaikka laitoin yhtä paljon kun siinä ohjeessa luki
-
- Kanta-asiakas
- Viestit: 1192
- Liittynyt: 21.8.2009 22:00
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Muffinit suklaalla tai mustikalla
2 kananmunaa
2 dl sokeria
50g voita tai margariinia
1dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
(täyte maun mukaan)
Taikinaan voi lisätä tummaa suklaata (rouheena), kookoshiutaleetkin sopivat erinomaisesti suklaan kaveriksi jos vain kaapista sattuu löytymään. Itse tein muutaman suklaarouheella ja loput mustikalla.
Jos käytät mustikoita, muista lisätä taikinaan hieman enemmän sokeria. Jos muffinit on tarkoitus kuorutteella kuorutella ei sokeria tarvitse lisätä.
Lämmitä uuni 200 astetta, ja paista muffinit keskitasolla n. 12-15min. Tai kunnes ovat valmiita. (Tämä riippuu aivan siitä minkä kokoisia muffinivuokia käytät!)
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sitten voisula ja maito. Lisää kuivat ainekset ja jatka vatkaamista sähkövatkaimella vielä hetken. Lisää viimeiseksi suklaarouhe, marjat tai mitä ikinä haluatkin muffineihin. Sekoita lusikalla ja jaa muotteihin.
ps. pahoittelen jouluaiheisia muffinsivuokia, en ole ehtinyt tilata confetista lisää.
2 kananmunaa
2 dl sokeria
50g voita tai margariinia
1dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
(täyte maun mukaan)
Taikinaan voi lisätä tummaa suklaata (rouheena), kookoshiutaleetkin sopivat erinomaisesti suklaan kaveriksi jos vain kaapista sattuu löytymään. Itse tein muutaman suklaarouheella ja loput mustikalla.
Jos käytät mustikoita, muista lisätä taikinaan hieman enemmän sokeria. Jos muffinit on tarkoitus kuorutteella kuorutella ei sokeria tarvitse lisätä.
Lämmitä uuni 200 astetta, ja paista muffinit keskitasolla n. 12-15min. Tai kunnes ovat valmiita. (Tämä riippuu aivan siitä minkä kokoisia muffinivuokia käytät!)
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sitten voisula ja maito. Lisää kuivat ainekset ja jatka vatkaamista sähkövatkaimella vielä hetken. Lisää viimeiseksi suklaarouhe, marjat tai mitä ikinä haluatkin muffineihin. Sekoita lusikalla ja jaa muotteihin.
ps. pahoittelen jouluaiheisia muffinsivuokia, en ole ehtinyt tilata confetista lisää.
Tiesitkö että netissä on muutakin kuin PORNOA? - Radio Rock
-
- Kanta-asiakas
- Viestit: 1192
- Liittynyt: 21.8.2009 22:00
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Maukas ja täyteläinen pinaattikeitto
150g pakastettua pinaattia (luomua)
1/2 sipuli hienonnettuna
2dl paksua ruokakermaa
1 dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja (jos haluaa, itse en käytä. Eli kuullota venhäjauhot ja lisää sitten sipuli)
2-3tl suolaa
Kuullota sipuli pannussa voinokareen kanssa. Lisää maito ja pakastepinaatti. Lämmitä seos kunnes pakastepinaatti on lämmennyt. Sammuta liesi, ja siirrä kattila sivuun. Mausta suolalla ja lisää ruokakerma. Jos seos on edelleen hyvin lämmin, anna viilentyä hetken.
Itse haluan pinaattikeiton olevan täyteläistä ja sametin pehmeää. Kaada (viileentynyt) pinaattikeitto tehosekoittimeen, ja anna sen pyöriä siellä hetken. Kaada hienonnettu keitto takaisin pannuun ja lämmitä.
Tarjoillaan keitetyn kananmunan kanssa!
Keitto on mielestäni suhkot raskas, ja sopii hyvin vaikka alkuruuaksi. Pinaattikeiton ystävälle tämä uppoo takuuvarmasti!
Tästä lähdetään...
ja lopputulos...
150g pakastettua pinaattia (luomua)
1/2 sipuli hienonnettuna
2dl paksua ruokakermaa
1 dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja (jos haluaa, itse en käytä. Eli kuullota venhäjauhot ja lisää sitten sipuli)
2-3tl suolaa
Kuullota sipuli pannussa voinokareen kanssa. Lisää maito ja pakastepinaatti. Lämmitä seos kunnes pakastepinaatti on lämmennyt. Sammuta liesi, ja siirrä kattila sivuun. Mausta suolalla ja lisää ruokakerma. Jos seos on edelleen hyvin lämmin, anna viilentyä hetken.
Itse haluan pinaattikeiton olevan täyteläistä ja sametin pehmeää. Kaada (viileentynyt) pinaattikeitto tehosekoittimeen, ja anna sen pyöriä siellä hetken. Kaada hienonnettu keitto takaisin pannuun ja lämmitä.
Tarjoillaan keitetyn kananmunan kanssa!
Keitto on mielestäni suhkot raskas, ja sopii hyvin vaikka alkuruuaksi. Pinaattikeiton ystävälle tämä uppoo takuuvarmasti!
Tästä lähdetään...
ja lopputulos...
Tiesitkö että netissä on muutakin kuin PORNOA? - Radio Rock
- fakki
- Kanta-asiakas
- Viestit: 1561
- Liittynyt: 3.6.2012 21:46
- Paikkakunta: Kehä III ulkopuolella
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Kanapastapaella (4 annosta)
Ainekset:
Miten teet?
1. Keitä pasta vedessä, jossa on suolaa ja currya
2. Laita pasta välikköön odottamaan
3. Paista kanapalat
4. Jätä kanapalat odottamaan
5. Leikkaa paprika kuutoiksi, hienonna sipuli ja kaada simpukoiden neste pois
6. Paistele vähän paprikaa, sipulia ja simpukoita. Hetken aikaa ja laita sekaan vähän pastan kanssa ollutta vettä.
7. Laita joukkoon pasta ja kanapalat, anna paistua muutama minuutti
8. Laita katkaravut ja sekottele samalla kun paistat muutama minuutti
9. Mausta suolalla ja mustapippurilla
10. Valmis
Lopputulos:
Ainekset:
Miten teet?
1. Keitä pasta vedessä, jossa on suolaa ja currya
2. Laita pasta välikköön odottamaan
3. Paista kanapalat
4. Jätä kanapalat odottamaan
5. Leikkaa paprika kuutoiksi, hienonna sipuli ja kaada simpukoiden neste pois
6. Paistele vähän paprikaa, sipulia ja simpukoita. Hetken aikaa ja laita sekaan vähän pastan kanssa ollutta vettä.
7. Laita joukkoon pasta ja kanapalat, anna paistua muutama minuutti
8. Laita katkaravut ja sekottele samalla kun paistat muutama minuutti
9. Mausta suolalla ja mustapippurilla
10. Valmis
Lopputulos:
- fakki
- Kanta-asiakas
- Viestit: 1561
- Liittynyt: 3.6.2012 21:46
- Paikkakunta: Kehä III ulkopuolella
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Mokkapalat
Raaka-aineet:
5 dl vehnäjauhoja
4 munaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
200 g voisulaa
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
Kuorrutus:
300g tomusokeria
50g voisulaa
8 rkl kahvia
rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniliinisokeria
päälle voi laittaa koristeeksi nompparelleja
Näin teet:
1. Sulata voi kattilassa ja jätä syrjään jäähtymään
2. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja laita ne maidon kanssa taikinaan
4. Sekoita joukkoon voisula
5. kaada taikina pellille
6. Anna paistua noin 20min ja ota pois. (Valmis kun tikkuun ei tartu taikinaa)
7. Keitä kahvit
8. Tee kuorrutus ja laita se päälle ja koristele
9. Valmis ja nauti
Raaka-aineet:
5 dl vehnäjauhoja
4 munaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
200 g voisulaa
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
Kuorrutus:
300g tomusokeria
50g voisulaa
8 rkl kahvia
rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniliinisokeria
päälle voi laittaa koristeeksi nompparelleja
Näin teet:
1. Sulata voi kattilassa ja jätä syrjään jäähtymään
2. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja laita ne maidon kanssa taikinaan
4. Sekoita joukkoon voisula
5. kaada taikina pellille
6. Anna paistua noin 20min ja ota pois. (Valmis kun tikkuun ei tartu taikinaa)
7. Keitä kahvit
8. Tee kuorrutus ja laita se päälle ja koristele
9. Valmis ja nauti
- Japp
- VIP
- Viestit: 3229
- Liittynyt: 24.1.2010 14:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Mehevä viinimarjakakku
Tämähän on siis uusmmasta Pirkka-lehdestä nimellä mehevä puolukkakakku, mutta meillä ei ollut pakasteessa muuta kuin puolukkasosetta, joten tein viinimarjoista!
Muokkasin sen verran, että pinnalle tuli erilainen muruseos. Laitan sen nyt tähän, koska hyvää tuli! Ja myös läträsin siirapin kanssa, koska fariinisokeri oli loppunut ja raastoin kanelitankoa (hirveetä hommaa, ei siitä mitää irronnu), koska kaneli oli loppunut
Taikina:
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
neljäsosa lusikallinen suolaa
1 dl rypsiöljyä
1 dl maitoa
Täyte:
4 dl viinimarjoja
1 rkl perunajauhoja (jos pakasteesta marjat)
2 rkl sokeria
Pinnalle:
2 dl viinimarjoja
Puoli dl pullomargariinia
1 dl fariinisokeria
4 dl kaurahiutaleita (tai muita hiutaleita)
Leivinpaperi irtopohjavuokaan, noin 26 cm levyseen, voitele reunat.
Laita uuni lämpiämään 175-asteeseen.
Vatkaa sokeri ja munat.
Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää taikinaan siivilän läpi vuorotellen nesteiden kanssa varovasti sekoittaen.
Levitä puolet taikinasta vuokaan.
Sekoita marjoihin jauhot ja sokeri ja ripottele vuokaan.
Laita loput taikinasta viinimarjojen päälle.
Ripottele 2 dl viinimarjoja kakun päälle, sekoita keskenään muroseoksen aineet ja ripistä päällimmäiseksi. (Tulee aika paljon sitä, mutta se onkin hyvää)
Paista alimmalla tasolla noin tunti (tarkkaile tikulla)
Anna jäähtyä kunnolla, ja ota pois vuuastaan.
Kannattaa syödä jätskin tai vaniljakastikkeen kanssa, on kyllä tosi maistuvaa! Mehevyyttäkin löytyy kivasti
Suosittelen, oiva syyskakku
Laitoin pinnalle tomusokeria.
anteeksi huonot kuvat, kännykällä otin..
Tämähän on siis uusmmasta Pirkka-lehdestä nimellä mehevä puolukkakakku, mutta meillä ei ollut pakasteessa muuta kuin puolukkasosetta, joten tein viinimarjoista!
Muokkasin sen verran, että pinnalle tuli erilainen muruseos. Laitan sen nyt tähän, koska hyvää tuli! Ja myös läträsin siirapin kanssa, koska fariinisokeri oli loppunut ja raastoin kanelitankoa (hirveetä hommaa, ei siitä mitää irronnu), koska kaneli oli loppunut
Taikina:
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
neljäsosa lusikallinen suolaa
1 dl rypsiöljyä
1 dl maitoa
Täyte:
4 dl viinimarjoja
1 rkl perunajauhoja (jos pakasteesta marjat)
2 rkl sokeria
Pinnalle:
2 dl viinimarjoja
Puoli dl pullomargariinia
1 dl fariinisokeria
4 dl kaurahiutaleita (tai muita hiutaleita)
Leivinpaperi irtopohjavuokaan, noin 26 cm levyseen, voitele reunat.
Laita uuni lämpiämään 175-asteeseen.
Vatkaa sokeri ja munat.
Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää taikinaan siivilän läpi vuorotellen nesteiden kanssa varovasti sekoittaen.
Levitä puolet taikinasta vuokaan.
Sekoita marjoihin jauhot ja sokeri ja ripottele vuokaan.
Laita loput taikinasta viinimarjojen päälle.
Ripottele 2 dl viinimarjoja kakun päälle, sekoita keskenään muroseoksen aineet ja ripistä päällimmäiseksi. (Tulee aika paljon sitä, mutta se onkin hyvää)
Paista alimmalla tasolla noin tunti (tarkkaile tikulla)
Anna jäähtyä kunnolla, ja ota pois vuuastaan.
Kannattaa syödä jätskin tai vaniljakastikkeen kanssa, on kyllä tosi maistuvaa! Mehevyyttäkin löytyy kivasti
Suosittelen, oiva syyskakku
Laitoin pinnalle tomusokeria.
anteeksi huonot kuvat, kännykällä otin..
Suomi-Japp-Suomi
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
- fakki
- Kanta-asiakas
- Viestit: 1561
- Liittynyt: 3.6.2012 21:46
- Paikkakunta: Kehä III ulkopuolella
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Hawain leike ja lohkoperunat
Tuli sitten tehtyä koko taloudelle Hawain leikkeet ja lohkoperunat sun muuta härveliä:
Ohje
Oli kyllä ihan perhanan hyviä
Tuli sitten tehtyä koko taloudelle Hawain leikkeet ja lohkoperunat sun muuta härveliä:
Ohje
Oli kyllä ihan perhanan hyviä
- Yarmo
- Ylläpitäjä
- Viestit: 3049
- Liittynyt: 9.5.2009 21:41
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Makaroonilaatikko
Ainesosat:
- 1 iso sipuli
- 400g naudan jauhelihaa (käytin itse hirven jauhelihaa)
- mustapippuria
- suolaa
- paprikajauhetta
- 400 g makaroonia 2 kpl lihaliemikuutioita
- vettä
Munamaito:
- 1L maitoa
- 2 munaa
- suolaa mustapippuria
Keitä makaroonit lähes kypsiksi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä. Kuutioi sipuli ja ruskista jauheliha. Mausteet oman maun mukaan.
Sekoita jauheliha ja makarooni keskenään ja lisää joukkoon osa juustoraasteesta. Kaada isoon uunivuokaan ja kaada munamaitoseos päälle. Ripottele päälle juustoraaste ja paista uunissa 200 asteessa n40min.
Kuvat klikkaamalla suuremmiksi. Ja, tässä ei ole lainkaan juustoa.
Ainesosat:
- 1 iso sipuli
- 400g naudan jauhelihaa (käytin itse hirven jauhelihaa)
- mustapippuria
- suolaa
- paprikajauhetta
- 400 g makaroonia 2 kpl lihaliemikuutioita
- vettä
Munamaito:
- 1L maitoa
- 2 munaa
- suolaa mustapippuria
Keitä makaroonit lähes kypsiksi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä. Kuutioi sipuli ja ruskista jauheliha. Mausteet oman maun mukaan.
Sekoita jauheliha ja makarooni keskenään ja lisää joukkoon osa juustoraasteesta. Kaada isoon uunivuokaan ja kaada munamaitoseos päälle. Ripottele päälle juustoraaste ja paista uunissa 200 asteessa n40min.
Kuvat klikkaamalla suuremmiksi. Ja, tässä ei ole lainkaan juustoa.
Et opi kokemuksen kautta mitään. Opit vain pohtimalla kokemuksia.
- Japp
- VIP
- Viestit: 3229
- Liittynyt: 24.1.2010 14:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Pekaanipähkinä-suklaapiirakka
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 maustemitta suolaa
1 1/4 dl fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100g talous suklaata karkeaksi rouhittuna
1 dl paahdettuja pekaanipähkinöitä karkeaksi rouhittuna
1 banaani
2 munaa
1 1/4 dl vahvaa keitettyä kahvia
100g sulatettua margariinia
200g maustamatonta tuorejuustoa
Kuorrutukseen ja koristeluun:
200g suklaata
3/4 dl kermaa
paahdettuja pekaanipähkinöitä
Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään kulhossa, myös pähkinärouhe ja suklaarouhe. Sulata margariini, lisää siihen kahvi, soseutettu banaani, Notkeuta tuorejuusto parilla lusikallisella margariinikahvia, jolloin tuorejuusto on helpompi sekoittaa taikinaan. Lisää se sitten margariini-kahviseoksen joukkoon. Vatkaa tasaiseksi kunnes tuorejuusto on sekoittunut seokseen kunnolla. Lisää joukkoon munat ja vatkaa. Lisää kuivat ainekset nesteiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Huom! Sekoita vain sen verran kuin on pakko, älä sekoita liikaa ettei taikina muutu sitkeäksi.
Voitele piirakkavuoka ja kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia kunnes piirakka on kypsä. Anna piirakan jäähtyä. Kuumenna kerma kattilassa kuumaksi,älä keitä. Nosta kattila liedeltä ja paloittele suklaa joukkoon Sekoita kunnes suklaa on kokonan sulanut. Jäähdytä tarvittaessa hetken aikaa. Kaada suklaa piirakan päälle ja tasoita. Koristele paahdetuilla pekaanipähkinöillä. Laita kylmään kovettumaan noin puoleksi tunniksi. Tarjole sellaisenaan tai esim vaniljajäätelön kanssa
Nam! Ihan parasta, mutta ei voi syödä kyllä paljon. tosi mehevääkin!
Suoooositteleeeeen
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 maustemitta suolaa
1 1/4 dl fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100g talous suklaata karkeaksi rouhittuna
1 dl paahdettuja pekaanipähkinöitä karkeaksi rouhittuna
1 banaani
2 munaa
1 1/4 dl vahvaa keitettyä kahvia
100g sulatettua margariinia
200g maustamatonta tuorejuustoa
Kuorrutukseen ja koristeluun:
200g suklaata
3/4 dl kermaa
paahdettuja pekaanipähkinöitä
Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään kulhossa, myös pähkinärouhe ja suklaarouhe. Sulata margariini, lisää siihen kahvi, soseutettu banaani, Notkeuta tuorejuusto parilla lusikallisella margariinikahvia, jolloin tuorejuusto on helpompi sekoittaa taikinaan. Lisää se sitten margariini-kahviseoksen joukkoon. Vatkaa tasaiseksi kunnes tuorejuusto on sekoittunut seokseen kunnolla. Lisää joukkoon munat ja vatkaa. Lisää kuivat ainekset nesteiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Huom! Sekoita vain sen verran kuin on pakko, älä sekoita liikaa ettei taikina muutu sitkeäksi.
Voitele piirakkavuoka ja kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia kunnes piirakka on kypsä. Anna piirakan jäähtyä. Kuumenna kerma kattilassa kuumaksi,älä keitä. Nosta kattila liedeltä ja paloittele suklaa joukkoon Sekoita kunnes suklaa on kokonan sulanut. Jäähdytä tarvittaessa hetken aikaa. Kaada suklaa piirakan päälle ja tasoita. Koristele paahdetuilla pekaanipähkinöillä. Laita kylmään kovettumaan noin puoleksi tunniksi. Tarjole sellaisenaan tai esim vaniljajäätelön kanssa
Nam! Ihan parasta, mutta ei voi syödä kyllä paljon. tosi mehevääkin!
Suoooositteleeeeen
Suomi-Japp-Suomi
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
- Yarmo
- Ylläpitäjä
- Viestit: 3049
- Liittynyt: 9.5.2009 21:41
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Ohje oli hyvin simppeli, ehkä hieman liiankin simppeli. Kiitos Jappille reseptistä, jossa kaikkea laitettiin sopivasti oman maun mukaan!
Valitaan sopiva vuoka piirakalle ja voidellaan se.
Voi kimpaleesta 100gr. Tässä vaiheessa leipurilta loppui kädet valokuvaamisen suhteen.
Taikinan ollessa kiinteää ja helposti käsiteltävänää se on valmis levitettäväksi vualle.
Itsepoimittuja mustikoita
Valmis kuorruke kaadetaan mustikoiden päälle
Ripotellaan päälle vielä mustikoita
Suosittelen!
Jappin "ohjeesta" poiketen paistoaika oli noin 20min. Piirakkaa piti hautoa hieman uunissa ilman virtoja, sillä reunat alkoi tummua, mutta keskellä oli hieman löllöä ainesta vielä.
Et opi kokemuksen kautta mitään. Opit vain pohtimalla kokemuksia.
- Japp
- VIP
- Viestit: 3229
- Liittynyt: 24.1.2010 14:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Sitruuna-vadelmakakku isänpäiväksi
Pohja:
6 munaa
1,5 lasia sokeria
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
1 lasi vehnäjauhoja
0,5 lasia perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Lisää kuivat aineen joukkoon siivilän läpi, sekoita varovasti.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista 175-200 asteessa niin kauan, ettei tikkuun tartu raakaa taikinaa. Tarkkaa aikaa en osaa sanoa, kylhän sen näkee, ku alkaa olla valmista. Jos näyttää et rupeaa palamaan päältä, laita leivinpaperi kakun päälle ja alalämpö päälle. Mut ei sitäköö voi liian kauan pitää päällä, ettei alhaalta pala. On se vaikeeta ;D
Mul oli tän kakun paistossa hetken alalämpö päällä, tuli tosi hyvä pohja, päältä vähän palo, mut laitoin sen paperin sitte
Leikkaa valmis kakku kolmeen osaan (tai vaikka neljään jos osaat leikata hyvin, ja kakku on kohonnut, itse en osaa )
Täytteessä oli mulla 1 prk kermaa, 1 prk sitruunatuorejuustoa, 1 prk sitruunarahkaa, paljon vattuja, vähän vaniljasokeria ja jonkin verran sokeria. Tuli mukavan kevyen makunen, vähän kirpakka, ei överi-imelä, suosittelen (:
Päällä normi vadelmakiille, reunoilla kermaa maustettuna sitruunarahkalla (älä kysy reunojen kermasta, pursottelin vähän, ja myöhemmin tasotin pois xd)
Edit. UNOHDIN, että kakussa oli myös 7 liivatetta! Täytin siis kakun kelmutettuun vuokaansa, ja hyydytin jääkaapissa, sitten kumosin. Tässä kuvaa siitä
Vatut sulamassa kuumassa vedessä. Kaikki meni, väliin laitoin 2,5 purkkia ja päälle loput 1,5..
VALMIS KAKKU
Oli aika paljo jo syöty ku kuvan otin
Ilmeisesti hyvää,kun aika nopsasti puolet meni.. ;D
Pohja:
6 munaa
1,5 lasia sokeria
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
1 lasi vehnäjauhoja
0,5 lasia perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Lisää kuivat aineen joukkoon siivilän läpi, sekoita varovasti.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista 175-200 asteessa niin kauan, ettei tikkuun tartu raakaa taikinaa. Tarkkaa aikaa en osaa sanoa, kylhän sen näkee, ku alkaa olla valmista. Jos näyttää et rupeaa palamaan päältä, laita leivinpaperi kakun päälle ja alalämpö päälle. Mut ei sitäköö voi liian kauan pitää päällä, ettei alhaalta pala. On se vaikeeta ;D
Mul oli tän kakun paistossa hetken alalämpö päällä, tuli tosi hyvä pohja, päältä vähän palo, mut laitoin sen paperin sitte
Leikkaa valmis kakku kolmeen osaan (tai vaikka neljään jos osaat leikata hyvin, ja kakku on kohonnut, itse en osaa )
Täytteessä oli mulla 1 prk kermaa, 1 prk sitruunatuorejuustoa, 1 prk sitruunarahkaa, paljon vattuja, vähän vaniljasokeria ja jonkin verran sokeria. Tuli mukavan kevyen makunen, vähän kirpakka, ei överi-imelä, suosittelen (:
Päällä normi vadelmakiille, reunoilla kermaa maustettuna sitruunarahkalla (älä kysy reunojen kermasta, pursottelin vähän, ja myöhemmin tasotin pois xd)
Edit. UNOHDIN, että kakussa oli myös 7 liivatetta! Täytin siis kakun kelmutettuun vuokaansa, ja hyydytin jääkaapissa, sitten kumosin. Tässä kuvaa siitä
Vatut sulamassa kuumassa vedessä. Kaikki meni, väliin laitoin 2,5 purkkia ja päälle loput 1,5..
VALMIS KAKKU
Oli aika paljo jo syöty ku kuvan otin
Ilmeisesti hyvää,kun aika nopsasti puolet meni.. ;D
Suomi-Japp-Suomi
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
- dottis
- VIP
- Viestit: 675
- Liittynyt: 28.5.2009 19:13
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Isänpäivähän on vasta huomennaJapp kirjoitti: Oli aika paljo jo syöty ku kuvan otin
Ilmeisesti hyvää,kun aika nopsasti puolet meni.. ;D
Osteri-Ossi Faniklubin jäsen #20
-
- VIP
- Viestit: 2700
- Liittynyt: 29.10.2009 17:23
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
dottis kirjoitti:Isänpäivähän on vasta huomennaJapp kirjoitti: Oli aika paljo jo syöty ku kuvan otin
Ilmeisesti hyvää,kun aika nopsasti puolet meni.. ;D
Joo mutta meillä juhlitaan ja syödään kakkua jo perjantaina, se on jo perinne.
t. Japp