Pohja:
- 5,5 dl vehnäjauhoja
- 300gr voita tai margariinia
- 2 dl vettä
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 kananmuna
Taistelutekniikka!
Sulata rasva ensiksi kattilassa. Rasvan sulatessa sekoita venhäjauho ja leivinjauhe suhteellisen isoon kippoon johot mahdut "muovaamaan" käsillä taikinaa. Rasvan sulattua anna sen pienen hetken jäähtyä sekoittaen samalla; tämä neuvo vain siitä syystä että näin ihmisrievulla käpälät on aika paloherkät. Rasvan lisättyäsi kippoon, painele taikinasta mahdollisimman tasainen, mutta tee se nopeasti ettei taikina ehdi muuttua kovin kylmäksi. Tämän jälkeen lisää vesi joukkoon, ja möyhi taikinaa ihan kunnolla.

Linttaa taikina jauhoitetulle pöydälle, ja kauli siitä kuvaa vastaava iso ja suhteellisen ohut levy.

Taita taikina kolmi -kerroksisesti, ja laita jääkaappiin "jähmettymään/kylmettymään" noin puoleksi tunniksi. Toista tämä 2-3 kertaa, että taikinasta tulee oikeanmallista paistaessa!

Kun olet toistanu tämän kylmetä, kauli -operaation noin kolme kertaa, niin seuraava työvaiheemme näyttää tältä:

Tuon muotoilun voi suorittaa oikeastaan ihan millä vain, mutta kun kotopuolessa tuo sattui lojumaan niin päätin hyödyntää moista kapistusta!


Neljän tuhoutuneen tortun myötä päätin kokeilla irroittaa lastalla nuo, ja sehän toimi..

Luovuus on vain rajana, omena-kaneli-marmelaadia päälle allekirjoittaneella!

Pakkaseen raukkaset joutuvat, vartomaan aattoa, mutta mitä nyt vähän maistelin niin kyllä ne vaan on niin paljon parempia kuin kaupan että ne suittaa tehdä!
Varrotaan hetki lopputuloksesta parempia kuvia, tarkotus vähän hifitellä joulua matkaan..!