Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
- Yarmo
- Ylläpitäjä
- Viestit: 3049
- Liittynyt: 9.5.2009 21:41
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Joulun alla, perinteiset JOULUTORTUT!
Pohja:
- 5,5 dl vehnäjauhoja
- 300gr voita tai margariinia
- 2 dl vettä
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 kananmuna
Taistelutekniikka!
Sulata rasva ensiksi kattilassa. Rasvan sulatessa sekoita venhäjauho ja leivinjauhe suhteellisen isoon kippoon johot mahdut "muovaamaan" käsillä taikinaa. Rasvan sulattua anna sen pienen hetken jäähtyä sekoittaen samalla; tämä neuvo vain siitä syystä että näin ihmisrievulla käpälät on aika paloherkät. Rasvan lisättyäsi kippoon, painele taikinasta mahdollisimman tasainen, mutta tee se nopeasti ettei taikina ehdi muuttua kovin kylmäksi. Tämän jälkeen lisää vesi joukkoon, ja möyhi taikinaa ihan kunnolla.
Linttaa taikina jauhoitetulle pöydälle, ja kauli siitä kuvaa vastaava iso ja suhteellisen ohut levy.
Taita taikina kolmi -kerroksisesti, ja laita jääkaappiin "jähmettymään/kylmettymään" noin puoleksi tunniksi. Toista tämä 2-3 kertaa, että taikinasta tulee oikeanmallista paistaessa!
Kun olet toistanu tämän kylmetä, kauli -operaation noin kolme kertaa, niin seuraava työvaiheemme näyttää tältä:
Tuon muotoilun voi suorittaa oikeastaan ihan millä vain, mutta kun kotopuolessa tuo sattui lojumaan niin päätin hyödyntää moista kapistusta!
Neljän tuhoutuneen tortun myötä päätin kokeilla irroittaa lastalla nuo, ja sehän toimi..
Luovuus on vain rajana, omena-kaneli-marmelaadia päälle allekirjoittaneella!
Pakkaseen raukkaset joutuvat, vartomaan aattoa, mutta mitä nyt vähän maistelin niin kyllä ne vaan on niin paljon parempia kuin kaupan että ne suittaa tehdä!
Varrotaan hetki lopputuloksesta parempia kuvia, tarkotus vähän hifitellä joulua matkaan..!
Pohja:
- 5,5 dl vehnäjauhoja
- 300gr voita tai margariinia
- 2 dl vettä
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 kananmuna
Taistelutekniikka!
Sulata rasva ensiksi kattilassa. Rasvan sulatessa sekoita venhäjauho ja leivinjauhe suhteellisen isoon kippoon johot mahdut "muovaamaan" käsillä taikinaa. Rasvan sulattua anna sen pienen hetken jäähtyä sekoittaen samalla; tämä neuvo vain siitä syystä että näin ihmisrievulla käpälät on aika paloherkät. Rasvan lisättyäsi kippoon, painele taikinasta mahdollisimman tasainen, mutta tee se nopeasti ettei taikina ehdi muuttua kovin kylmäksi. Tämän jälkeen lisää vesi joukkoon, ja möyhi taikinaa ihan kunnolla.
Linttaa taikina jauhoitetulle pöydälle, ja kauli siitä kuvaa vastaava iso ja suhteellisen ohut levy.
Taita taikina kolmi -kerroksisesti, ja laita jääkaappiin "jähmettymään/kylmettymään" noin puoleksi tunniksi. Toista tämä 2-3 kertaa, että taikinasta tulee oikeanmallista paistaessa!
Kun olet toistanu tämän kylmetä, kauli -operaation noin kolme kertaa, niin seuraava työvaiheemme näyttää tältä:
Tuon muotoilun voi suorittaa oikeastaan ihan millä vain, mutta kun kotopuolessa tuo sattui lojumaan niin päätin hyödyntää moista kapistusta!
Neljän tuhoutuneen tortun myötä päätin kokeilla irroittaa lastalla nuo, ja sehän toimi..
Luovuus on vain rajana, omena-kaneli-marmelaadia päälle allekirjoittaneella!
Pakkaseen raukkaset joutuvat, vartomaan aattoa, mutta mitä nyt vähän maistelin niin kyllä ne vaan on niin paljon parempia kuin kaupan että ne suittaa tehdä!
Varrotaan hetki lopputuloksesta parempia kuvia, tarkotus vähän hifitellä joulua matkaan..!
Et opi kokemuksen kautta mitään. Opit vain pohtimalla kokemuksia.
- Sebastiann
- Kanta-asiakas
- Viestit: 178
- Liittynyt: 11.10.2010 13:32
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Noi on hyviä itse olen tehnyt joskus noita kaupan taikinoista ihan mukavaa
Osteri-Ossi Faniklubin jäsen #32
- Japp
- VIP
- Viestit: 3229
- Liittynyt: 24.1.2010 14:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Mun mielestä Sunnuntain taikina on paljon parempaa! Kohoaa ihanasti uunissa, kauniin näköisiä, ja paljon paremman makuisia kuin Myllyn Paras- taikinasta tehdyt.. Myllyn Parhaat piparit on sellasia littanoita eikä maistu oikein miltään.Jeppe kirjoitti: Jos haluaa päästä helpommalla kannattaa ostaa myllyn paras piparkakkutaikinaa, (en suosittele sunnuntai piparkakkutaikinaa maistuu pelkälle voille). Samat asteet ja ajat myös valmistaikinoissa.
Mut makuasioistahan ei voi kiistellä tietenkään..
Suomi-Japp-Suomi
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
- Laatikko
- VIP
- Viestit: 1130
- Liittynyt: 25.8.2009 21:59
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Japp kirjoitti:Mun mielestä Sunnuntain taikina on paljon parempaa! Kohoaa ihanasti uunissa, kauniin näköisiä, ja paljon paremman makuisia kuin Myllyn Paras- taikinasta tehdyt.. Myllyn Parhaat piparit on sellasia littanoita eikä maistu oikein miltään.Jeppe kirjoitti: Jos haluaa päästä helpommalla kannattaa ostaa myllyn paras piparkakkutaikinaa, (en suosittele sunnuntai piparkakkutaikinaa maistuu pelkälle voille). Samat asteet ja ajat myös valmistaikinoissa.
Mut makuasioistahan ei voi kiistellä tietenkään..
Mun mielestä Myllyn paras taikina on myös jotenkin hankalaa, tarttuu kaulimeen kiinni jne. :s
Ja voi maistuu hyvälle ! VOi on liian aliarvostettua !
- dottis
- VIP
- Viestit: 675
- Liittynyt: 28.5.2009 19:13
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Mäkin tykästyin viime jouluna Sunnuntain valmistaikinaan. Kokeilin ensin Myllynparasta ja sitten vertasin Sunnuntaihin ja mielestäni Sunnuntai maistui paljon paremmalta. Myllynparas oli siihen verrattuna hieman mauton.Japp kirjoitti:Mun mielestä Sunnuntain taikina on paljon parempaa! Kohoaa ihanasti uunissa, kauniin näköisiä, ja paljon paremman makuisia kuin Myllyn Paras- taikinasta tehdyt.. Myllyn Parhaat piparit on sellasia littanoita eikä maistu oikein miltään.Jeppe kirjoitti: Jos haluaa päästä helpommalla kannattaa ostaa myllyn paras piparkakkutaikinaa, (en suosittele sunnuntai piparkakkutaikinaa maistuu pelkälle voille). Samat asteet ja ajat myös valmistaikinoissa.
Mut makuasioistahan ei voi kiistellä tietenkään..
Osteri-Ossi Faniklubin jäsen #20
- Japp
- VIP
- Viestit: 3229
- Liittynyt: 24.1.2010 14:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
isoveljen kanssa tehtiin kirkko. ei menny ihan niinku strömsössä, mutta on se niin hieno!
toi ikkunajuttu on mulle ihan uus keksintö, en ollu siis ennen siitä kuullu.
Käytettiin siis sunnuntain taikinaa, koristeluun tomusokerikuorrutetta, tikkareita ja sitten sellasta ihanaa jotain talviströsselisekoitusta!
Ja osat liimattii sokerilla kiinni.
Hyvvää joulua vaan, tehkään ahkerasti piparista juttuja!
Suomi-Japp-Suomi
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
- pinse.
- Kanta-asiakas
- Viestit: 414
- Liittynyt: 23.8.2009 16:02
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Minäkin tein pari piparitaloa, toinen meille ja toinen äitin vanhemmille. Pienempi talo onnistu paljon paremmin, tuon isomman talon kans oli vähän ongelmia kun ei meinannut seinät pysyä pystyssä ollenkaan. : D Isompaan taloon tein pikeerikoristelut ja pienempään ihan normi tomusokeri-vesi seoksella, siistimmät tuli mun mielestä tuolla tomusokeri-vesiseoksella. Jotenkin tuolla pikeerillä tuli hirveän "terävät" koristelut ja oli aika tönkköä tavaraa pursoteltavaks. Tuo kasaaminen on mun mielestä vaan niin rasittavaa, jos sitä ei tarviis ite tehä, tekisin vaikka kymmenen taloa.
- Japp
- VIP
- Viestit: 3229
- Liittynyt: 24.1.2010 14:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
äiti sanoi että haeppa pakastimesta mustikkaa ja tee siitä jotain. eka aattelin mustikkapiirakkaa, muttei ollu kermaviiliä, ja eihän mustikkapiirakka ole mustikkapiirakka ilman sitä! Sitten aattelin et teenpäs hyytelökakun siitä, ne on hyviä. Tällänen samantyyppinen oli mun rippijuhlissa, ja se loppu tosi nopeasti, ois pitäny tehdä niitä kaksi. Kaupat kun ei ollut auki, niin piti siis pärjätä sillä mitä oli, olihän täällä vaikka mitä joululta jäänyt yli.
Pohjaan murskasin eka puolikkaan paketin Bastonge (vai mitä ne on) keksejä, mutta oli niin vähän, että piti hakea naapurista lisää, ja sieltä löytyi sitruunapipareita. Oishan tohon voinu sokerikakkupohjankin tehdä, mut tykkään enemmän kekseistä.
MUSTIKKAKAKKU
Pohja:
hyviä keksejä (esim. kaurakeksit ite en tykkää Digestiveistä) niin paljon kun kokee parhaaksi laittaa
rasvaa silleen että ne saa sinne vuoan pohjalla niinku sille jähmettymään :d kyllä kaikki tajuaa
murskaa keksit miten haluat, itse käytin tooosiikivanhaa jotain sekoitinta jolla tehdään murokakkuja, ja lisää rasva. taputtele muruseos irtopohjaisen vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Täyte:
2 prk sitruunarahkaa
1prk vaniljarahkaa
1 prk kermaa
mustikoita
7 liivatelehteä
vatkaile kerma, sinne rahkat, kylmässä vedessä lionneet livatteet sulata kiehuvaan mehuun/veteen, sekoita täytteeseen, kaada vuokaan ja mars jääkaappiin.
Päälle:
mustikoita
jotain hyytelöainetta kuten liivatteesta tai hyytelösokerista, tai eihän siihen ole pakko hyytelöa laittaa..
hyvänmakuinen kakkuhan tuo on, mutta en tykänny niistä bastongeista pohjassa, mutta äiti ja isä sano et just hyviä :o
tosi simppeli ja ihana ja voihan siitä tehdä juustokakunkin mutta tykkään enemmän tälläsistä helpoista kermarahka-jutuista
olis jääkaapissa ollu maustamatonta tuorejuustoa.. tiedä sitten kuinka vanhaa..
mutta siis melkein tällästä oli mun rippijuhlissa, oli kaurakeksiä pohjana ja täyte oli korkeampi, enemmän kermaa ainaski. Siellä se syrjäytti äidin tekemän sukaarahkakakun joka on aina ollut suosikki joka juhlassa :o
OHO, onpa pienet kuvat
Pohjaan murskasin eka puolikkaan paketin Bastonge (vai mitä ne on) keksejä, mutta oli niin vähän, että piti hakea naapurista lisää, ja sieltä löytyi sitruunapipareita. Oishan tohon voinu sokerikakkupohjankin tehdä, mut tykkään enemmän kekseistä.
MUSTIKKAKAKKU
Pohja:
hyviä keksejä (esim. kaurakeksit ite en tykkää Digestiveistä) niin paljon kun kokee parhaaksi laittaa
rasvaa silleen että ne saa sinne vuoan pohjalla niinku sille jähmettymään :d kyllä kaikki tajuaa
murskaa keksit miten haluat, itse käytin tooosiikivanhaa jotain sekoitinta jolla tehdään murokakkuja, ja lisää rasva. taputtele muruseos irtopohjaisen vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Täyte:
2 prk sitruunarahkaa
1prk vaniljarahkaa
1 prk kermaa
mustikoita
7 liivatelehteä
vatkaile kerma, sinne rahkat, kylmässä vedessä lionneet livatteet sulata kiehuvaan mehuun/veteen, sekoita täytteeseen, kaada vuokaan ja mars jääkaappiin.
Päälle:
mustikoita
jotain hyytelöainetta kuten liivatteesta tai hyytelösokerista, tai eihän siihen ole pakko hyytelöa laittaa..
hyvänmakuinen kakkuhan tuo on, mutta en tykänny niistä bastongeista pohjassa, mutta äiti ja isä sano et just hyviä :o
tosi simppeli ja ihana ja voihan siitä tehdä juustokakunkin mutta tykkään enemmän tälläsistä helpoista kermarahka-jutuista
olis jääkaapissa ollu maustamatonta tuorejuustoa.. tiedä sitten kuinka vanhaa..
mutta siis melkein tällästä oli mun rippijuhlissa, oli kaurakeksiä pohjana ja täyte oli korkeampi, enemmän kermaa ainaski. Siellä se syrjäytti äidin tekemän sukaarahkakakun joka on aina ollut suosikki joka juhlassa :o
OHO, onpa pienet kuvat
Suomi-Japp-Suomi
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
- Torsti
- Valvoja
- Viestit: 931
- Liittynyt: 23.8.2009 17:02
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Kevyet vadelmamuffinit (20 kappaletta)
4 dl jauhoja
2 tl leivinjauhoja
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1½ dl maitoa
2 munaa
i dl jäisiä vadelmia
1. Sekoita kuivat aineet keskenään
2. Lisää maito ja munat
3. Sekoita koko taikina tasaiseksi
4. Lisää vadelmat
5. Sekoita varovasti (varo vattuja!)
6. Jaa lusikalla muffinivuokiin
7. Laita kahdeksikymmeneksi minuutiksi 200-asteiseen uuniin
8. Nauti
-
- Kanta-asiakas
- Viestit: 1192
- Liittynyt: 21.8.2009 22:00
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Voimanaisen ja -miehen proteiinipatukka
1 dl sokeritonta maapähkinävoita
1 rkl voita
½ dl kookoshiutaleita
1-2dl heraproteiiniä (ns. Fast:in Hera 80)
1-4 rkl vettä
Notkista maapähkinävoi ja voi mikrossa. Lisää tähän tahnaan kookoshiutaleet ja lisää heraproteiinia sen verran että tahnasta tulee murotaikinan tapaista mättöä. Voit lisätä makeutusainetta taikinaan jos haluat. Lisää vettä taikinaan sen verran että saat muotoiltua siitä palloja tai pötköjä tai mitä nyt itse haluaa muotoilla. Muista säilyttää patukat tai pallerot viileässä
Ja pitäähän proteiinipatukassa olla selvillä sisältökin: (Koko ohjessa)
HH 9,9g
P 24,6g
R 50,8g
KCAL 595
1 dl sokeritonta maapähkinävoita
1 rkl voita
½ dl kookoshiutaleita
1-2dl heraproteiiniä (ns. Fast:in Hera 80)
1-4 rkl vettä
Notkista maapähkinävoi ja voi mikrossa. Lisää tähän tahnaan kookoshiutaleet ja lisää heraproteiinia sen verran että tahnasta tulee murotaikinan tapaista mättöä. Voit lisätä makeutusainetta taikinaan jos haluat. Lisää vettä taikinaan sen verran että saat muotoiltua siitä palloja tai pötköjä tai mitä nyt itse haluaa muotoilla. Muista säilyttää patukat tai pallerot viileässä
Ja pitäähän proteiinipatukassa olla selvillä sisältökin: (Koko ohjessa)
HH 9,9g
P 24,6g
R 50,8g
KCAL 595
Tiesitkö että netissä on muutakin kuin PORNOA? - Radio Rock
- Yarmo
- Ylläpitäjä
- Viestit: 3049
- Liittynyt: 9.5.2009 21:41
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Pienen miehen pieni täytekakku!
Pohja:
12kpl kananmunia
6dl vehnäjauhoja
6dl sokeria
Huom. ko. pohja on tehty 2 erässä!
45min / 175c
Välit:
- Aprikoosihilloa
- Mansikkahilloa
- Suklaamoussea
- Banskua
- Mansikka/Aprikoosi/mousse jäljellä olevat purkinpohjat
Kuorrutus:
- 5dl Mansikka-Kermavaahtoa
- Pihlajakarkkeja
- Tutti Frutti Crush -rouhetta (ei viellä kakussa)
Ps. kyseisellä porsaalla oli elopainoa 3,7kg!
Pohja:
12kpl kananmunia
6dl vehnäjauhoja
6dl sokeria
Huom. ko. pohja on tehty 2 erässä!
45min / 175c
Välit:
- Aprikoosihilloa
- Mansikkahilloa
- Suklaamoussea
- Banskua
- Mansikka/Aprikoosi/mousse jäljellä olevat purkinpohjat
Kuorrutus:
- 5dl Mansikka-Kermavaahtoa
- Pihlajakarkkeja
- Tutti Frutti Crush -rouhetta (ei viellä kakussa)
Ps. kyseisellä porsaalla oli elopainoa 3,7kg!
Et opi kokemuksen kautta mitään. Opit vain pohtimalla kokemuksia.
- Puujalkapelle
- Kanta-asiakas
- Viestit: 64
- Liittynyt: 4.6.2010 19:27
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Ei tuo kakku niin pieni ollut, näyttää herkulliselta :3
Osta sika säkissä, saat kanan häkissä.
-
- VIP
- Viestit: 2700
- Liittynyt: 29.10.2009 17:23
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Onkohan tohon Yarmon kakkuun ohjetta että miten se tehdään?
- Yarmo
- Ylläpitäjä
- Viestit: 3049
- Liittynyt: 9.5.2009 21:41
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Vatkaat kananmunat ja sokerin kuohkeaksi, lisäät jauhot ja sekottelet.Joulu-Fooni kirjoitti:Onkohan tohon Yarmon kakkuun ohjetta että miten se tehdään?
Rasvaat mielellään irtopohjavuan ja korppujauhotat sen kauttaaltaan. Kippaat taikinan sinne kun se on sopivan kaadettavassa muodossa.
Paistat 45min 175 -asteessa. Tikulla pistelet koska on kypsä..
Leikkaat välit, mieluisat ainekset messiin ja aina uusi kerros! Sitten vaan pursotat kerman, ja teet mieluisasti koristelun kerman päälle jos tahtoo!
Et opi kokemuksen kautta mitään. Opit vain pohtimalla kokemuksia.
- Japp
- VIP
- Viestit: 3229
- Liittynyt: 24.1.2010 14:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Yhteishyvän tollaisessa uusimmassa reseptivihkosessa oli ihana juustokakun ohje! Tein sitä eilen ja ai että kun on hyvää.. :p
Ei oo enää paljoa jäljellä kaakkua.
Suosittelen ehdottomasti kaikille!!
naminami
Ei oo enää paljoa jäljellä kaakkua.
Suosittelen ehdottomasti kaikille!!
naminami
Suomi-Japp-Suomi
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
-
- VIP
- Viestit: 2700
- Liittynyt: 29.10.2009 17:23
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Jappinen tuohan mullekki palanen
- Japp
- VIP
- Viestit: 3229
- Liittynyt: 24.1.2010 14:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Passion-appelsiinimousse
Ruotsin Arvostele mun illallisessa yksi nainen teki tätä, ja päätin siinä et toa on kokeiltava, etsin ohjeen netistä ja eikun tekemään!
Laitoin tähän enemmän appelsiinimehua ja kermaa, kuin ohjelmassa.
4 passionhedelmää
2 appelsiinin mehut
2 munaa
1 keltuainen
½ dl sokeria
1½ dl kuohukermaa
1 liivatelehti
(suklaata)
Siivilöi passionhedelmien sisustat ja purista mehut appelsiineista. Vatkaa sokeri ja munat sekä keltuainen kuohkeaksi vaahdoksi, ja vatkaa myös kerma.
Yhdistä munaseos ja kerma. Sulata pehmittynyt liivate kiehuvaan appelsiini-passion mehuun, ja ja laita liemi varovasti sekoittaen muiden sekaan.
Annostele haluamiisi kuppeihin ja laita jääkaappiin jähmettymään ainakin pariksi tunniksi.
Halutessasi koristele suklaakuviolla/rouheella.
NAUTI! ihanan raikas ja vähän trooppisen makuinen!
huoh minua, laitoin kuvat tonne aijaa.comiin, ja poistin ne sitte jo tietokoneelta. Sitte klikkasin vahingossa sen aijaa pois, ja en päässy historiasta takas sinne :o otin muka niin hienot kuvatki moussesta! kamerastaki poistin
uuttakaa kuvaa en voi ottaa, ku mousset on jo syöty :p
edit. tässä on tuolta jostain kuva siitä ohjelmasta. samalta se näytti paitti et mul oli rouhetta ku en jaksanu kuvioita tehä.. ja mul ei ollu noit siemenii tossa päällä.. Eli ei näyttäny samalta okei :d no toi ite mousse näytti
Ruotsin Arvostele mun illallisessa yksi nainen teki tätä, ja päätin siinä et toa on kokeiltava, etsin ohjeen netistä ja eikun tekemään!
Laitoin tähän enemmän appelsiinimehua ja kermaa, kuin ohjelmassa.
4 passionhedelmää
2 appelsiinin mehut
2 munaa
1 keltuainen
½ dl sokeria
1½ dl kuohukermaa
1 liivatelehti
(suklaata)
Siivilöi passionhedelmien sisustat ja purista mehut appelsiineista. Vatkaa sokeri ja munat sekä keltuainen kuohkeaksi vaahdoksi, ja vatkaa myös kerma.
Yhdistä munaseos ja kerma. Sulata pehmittynyt liivate kiehuvaan appelsiini-passion mehuun, ja ja laita liemi varovasti sekoittaen muiden sekaan.
Annostele haluamiisi kuppeihin ja laita jääkaappiin jähmettymään ainakin pariksi tunniksi.
Halutessasi koristele suklaakuviolla/rouheella.
NAUTI! ihanan raikas ja vähän trooppisen makuinen!
huoh minua, laitoin kuvat tonne aijaa.comiin, ja poistin ne sitte jo tietokoneelta. Sitte klikkasin vahingossa sen aijaa pois, ja en päässy historiasta takas sinne :o otin muka niin hienot kuvatki moussesta! kamerastaki poistin
uuttakaa kuvaa en voi ottaa, ku mousset on jo syöty :p
edit. tässä on tuolta jostain kuva siitä ohjelmasta. samalta se näytti paitti et mul oli rouhetta ku en jaksanu kuvioita tehä.. ja mul ei ollu noit siemenii tossa päällä.. Eli ei näyttäny samalta okei :d no toi ite mousse näytti
Suomi-Japp-Suomi
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
- Japp
- VIP
- Viestit: 3229
- Liittynyt: 24.1.2010 14:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Suklaa-vattukakku
Tein ystävänpäiväksi tämmöstä kakkua, pohjan ohjeen otin herkkukirpun blogista, kopsaan sen tähän:
100g voita
100g tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
5 keltuaista
200g taloussuklaata (sulaa)
5 valkuaista
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
Vatkaa voi, tomusokeri ja vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi. Erottele viiden kananmunan valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Lisää keltuaiset ja sula taloussuklaa voi-sokerivaahdon joukkoon. Vatkaa valkuaiset ja taloussokeri kuohkeaksi. Nostele ja sekoittele valkuaisvaahto varovasti taikinaan (älä vatkaa). Lisää lopuksi vielä vehnäjauho. Sekoita varovasti (älä vatkaa). Kaada hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin keskitasossa, 175 asteessa vajaa tunti.
Tuonne vöiinhän voi laittaa vähän mitä tahansa, mulla oli suunnitelmissa laittaa vaniljavaahtooki mutta sitä oli puoli purkkia ni laitoin sitten vaan päälle sitä. Ite laitoin väliin nyt vaan kermaa ja vattuja..ja mansikoita koska vattuja oli vähän. Rahkaakaan ei ollu niin ja sitte laitoin muutaman liivatelehden ja täytin kakun vuokaansa. Eli kelmu paistovuokaan ja sinne sit puoliksi leikatun kakun toinen puoli ja KOSTUTUS ja sitten täyte ja toinen puoli ja KOSTUTUS esim. maidolla. tossa mun kakussa jäi harmittaan ku kostutin liian vähän. sitten pain tunnin päästä kumotaan vaan vuoka ja kelmu pois niin done! päälle vatkasin siis vaniljakastiketta, ja tein eka vatuista siihen sydämen, joka muistutti jotain en ees tiiä mitä, niin raastoin päälle suklaavuoren
oisi ollut täydellisen makusta jos ois ollu tarpeeksi kostea
Tein ystävänpäiväksi tämmöstä kakkua, pohjan ohjeen otin herkkukirpun blogista, kopsaan sen tähän:
100g voita
100g tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
5 keltuaista
200g taloussuklaata (sulaa)
5 valkuaista
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
Vatkaa voi, tomusokeri ja vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi. Erottele viiden kananmunan valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Lisää keltuaiset ja sula taloussuklaa voi-sokerivaahdon joukkoon. Vatkaa valkuaiset ja taloussokeri kuohkeaksi. Nostele ja sekoittele valkuaisvaahto varovasti taikinaan (älä vatkaa). Lisää lopuksi vielä vehnäjauho. Sekoita varovasti (älä vatkaa). Kaada hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin keskitasossa, 175 asteessa vajaa tunti.
Tuonne vöiinhän voi laittaa vähän mitä tahansa, mulla oli suunnitelmissa laittaa vaniljavaahtooki mutta sitä oli puoli purkkia ni laitoin sitten vaan päälle sitä. Ite laitoin väliin nyt vaan kermaa ja vattuja..ja mansikoita koska vattuja oli vähän. Rahkaakaan ei ollu niin ja sitte laitoin muutaman liivatelehden ja täytin kakun vuokaansa. Eli kelmu paistovuokaan ja sinne sit puoliksi leikatun kakun toinen puoli ja KOSTUTUS ja sitten täyte ja toinen puoli ja KOSTUTUS esim. maidolla. tossa mun kakussa jäi harmittaan ku kostutin liian vähän. sitten pain tunnin päästä kumotaan vaan vuoka ja kelmu pois niin done! päälle vatkasin siis vaniljakastiketta, ja tein eka vatuista siihen sydämen, joka muistutti jotain en ees tiiä mitä, niin raastoin päälle suklaavuoren
oisi ollut täydellisen makusta jos ois ollu tarpeeksi kostea
Suomi-Japp-Suomi
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
- Ekku
- VIP
- Viestit: 999
- Liittynyt: 24.7.2009 19:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Onks mulle tulossa tommonen, Japp?
Tänne vaan, muiden pervojen sekaan juhlimaan.
- Japp
- VIP
- Viestit: 3229
- Liittynyt: 24.1.2010 14:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
toki, KUNHAN HERRA TEKISI VIIMEIN SEN JÄÄVEISTOKSEN!!
Suomi-Japp-Suomi
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis