Limejuustokakku kera peenisten
Itse tein tällaisen kakun tyttöporukan kesken pidetyille pikkujouluille/seksilelukutsuille ja suosittelen ideaa myös muille (sekä kutsuja, että kakkua).
Tähän reseptiin tarvitset:
26-28 cm irtopohjavuoka
Pohjaan:
180 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
Täyte:
7 liivatetta
4 dl kermaa
3 valkuaista
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl limettimehua (n. 3 limetin mehu)
2 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
3 rkl vettä
Kiille:
3 liivatetta
3 dl sokeroitua laimennettua limettimehua (josta limettimehua ½ dl, sokeria saman verran)
vihreää elintarvikeväriä
Koristeet:
2 pientä suklaalevyä, mieluiten tummaa
1.Leikkaa leivinpaperista irtovuoan pohjalle sopivan kokoinen pala, ja jätä kunnon suikale reunaan, jotta voit myöhemmin kiskaista siitä kakun pois.
2.Laita digestive-keksit minigrip-pussiin ja murskaa kaulimella(Tai vaihtoehtoisesti käsin yksitellen, niinkuin minä, koska et omista kaulinta ja sinulla on helvetisti ylimääräistä aikaa näperrellä jotain näin turhaa).
3.Sulata margariini mikrossa ja laita sula rasva ja keksinmurut kulhoon ja sekoita keskenään.
4.Painele margariini-keksiseos irtovuoan pohjalle.
Kuvat:
5.Laita täytteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
6.Vaahdota kerma. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä kermavaahdon kanssa.
7.Sekoita tuorejuustoon limettimehu, sokeri ja vaniljasokeri. Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon. Yhdistä sitten kerma-valkuaisvaahtoon. (Tai vaihtoehtoisesti huomaa tässä välissä, että yksi valkuainen onkin jäänyt mukiin, joten joudut vatkaamaan sen erikseen kovaksi, ennenkuin voit yhdistää aineksia)
8.Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta mahdollisimman hyvin. Voit lopuksi hölskytellä vuokaa, mikä tasoittaa pintaa entisestään. Laita sitten hyytymään jääkaappiin n. 3 tunniksi.
Kuvat vaiheista 5-8:
9.Laita kiilteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
10.Sekoita limettimehu (myös limettitiiviste käy), sokeri ja vesi sopivan makeaksi mehuksi. Värjää vihreällä elintarvikevärillä. Testaa värin sopivaa tummuusastetta pienempään, vaaleapohjaiseen astiaan.
11.Kiehauta n. ½ dl mehusta ja sulata siihen liivatelehdet. Yhdistä lopun mehun kanssa. Jäähdytä – kiillemehu ei saa olla lämmintä täytteen päälle kaadettaessa.
12.Kaada sitten täytteen päälle lusikan kautta. Siirrä jääkaappiin hyytymään.
Kakun hyydyttyä, sulata mikrossa reilusti suklaata ja pursota sitten leivinpaperille haluamasi kuvio. Tumma suklaa pysyy kasassa paremmin, valkoinen levähtää ja leviää helpommin. (Siksi itsekin jouduin lopulta veitsellä leikkaamaan haluamani kuvion valkosuklaasta, kun ei meinannut sulana pysyä koossa). Leivinpaperille voi vaikka valmiiksi piirtää mallin tai sitten improvisoida niinkuin minä
Ja tässä lopputulos

:
Ja ainiin, koittakaa selvitä tuosta irtovuokapohjan irroittamisesta, vaikka jonkin ohuen lastan avulla, tai veitsen. (VAROITUS! Jos irroitat reunat veitsen avulla, VARO leikkaamasta ylimääräistä suikaletta leivinpaperista pois, sillä sen jälkeen kakun siirtäminen kakkulautaselle on tuplasti hankalampaa!) Virheistä oppii...