
Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
- Sebastiann
- Kanta-asiakas
- Viestit: 178
- Liittynyt: 11.10.2010 13:32
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Jappi osaa teherä kaikenlaisia makeisia. Ipin mestarikokki 

Osteri-Ossi Faniklubin jäsen #32
- Japp
- VIP
- Viestit: 3229
- Liittynyt: 24.1.2010 14:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Tuore genovalainen luumukakku
tää on hyvää, kirpeet luumt ja pehmeän makuinen taikina on yhdessä ihanaa!
tää on mun äidin ja isosiskon suursuosikki..



nam!
just tajusin, ettei tossa ole ohjetta taikinan tekoon. No se on simppeliä, vatkataan keltuaiset ja melkein kaikki sokeri, ja raastetaan sinne kuori, sitten vatkataan valkuaiset ja loput sokerit. lisätään keltuaisiin jauhot ja sulatettu voi, ja ohjeen mukaan ei saa sitä maitoa laittaa sieltä pohjalta. sitten yhdistetään valkuasivaahto muuhun taikinaan ja varovasti sekoitetaan sekasi. sitten vaan sinne vuokaan luumujen päälle. Loppu tossa taitaa ollakkin. eli vartinpäästä toinen puolisko luumuista pintaan. suosittelen tätä kakkua kaikille!
tää on hyvää, kirpeet luumt ja pehmeän makuinen taikina on yhdessä ihanaa!




nam!
just tajusin, ettei tossa ole ohjetta taikinan tekoon. No se on simppeliä, vatkataan keltuaiset ja melkein kaikki sokeri, ja raastetaan sinne kuori, sitten vatkataan valkuaiset ja loput sokerit. lisätään keltuaisiin jauhot ja sulatettu voi, ja ohjeen mukaan ei saa sitä maitoa laittaa sieltä pohjalta. sitten yhdistetään valkuasivaahto muuhun taikinaan ja varovasti sekoitetaan sekasi. sitten vaan sinne vuokaan luumujen päälle. Loppu tossa taitaa ollakkin. eli vartinpäästä toinen puolisko luumuista pintaan. suosittelen tätä kakkua kaikille!

Suomi-Japp-Suomi
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
-
- Kaikkien janoisten sankari
- Viestit: 2238
- Liittynyt: 19.3.2009 17:26
- Paikkakunta: Helsinki
- Viesti:
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Jottei Japp joutuisi jatkuvasti yksin kokkailemaan koko Ismolaitela.comin puolesta, näin velvollisuudekseni ylläpitäjänä luoda kulinaristisen nautinnon teille kaikille.
Saucisse aux boulettes de viande et de fromage
Ensiksi tutkitaan jääkaapin sisältö. Siellä ei paljoa muuta ollut kuin paketti nakkeja, juustoa ja lihapullia. Näistä saa varmasti paljon aikaan.
Viilletään 45 asteen kulmassa nakkiin viiltoja, ja työnnetään viiltoihin viistoittain leikattuja lihapullan palasia.

Kuva 1. Viilletty nakki lihapullasiivujen kera.
Laitetaan pannu tulille ja sivellään paistopinnalle kevyesti oliiviöljyä. Pudotetaan nakki kuumenneen öljyn päälle ja asetellaan pari palaa kaupan halvinta juustoa päälle.

Kuva 2. Nakkipulla pannulla.
Huomataan, että kermajuusto ei sula noin kaukana pannusta kovinkaan nopeasti. Odotellaan, että juusto alkaa sulamaan, jolloin savu alkaa olemaan jo melkoinen.

Kuva 3. Savu keittiössä alkaa olemaan melkoinen.
Nostetaan valmis Nakkipulla lautaselle väärinpäin. Lisätään koristeeksi kaksi taiteellista siivua juustoa.

Kuva 4. Nakkipulla pannulla.
Ja eikun syömään. Makunautintoa kuvailisin kahden advektiivin väliltä: Epämiellyttävä tai syömäkelvoton. Öljyn maku maistui vahvasti läpi. Palaneen nakin rapeus oli mieluinen.
En usko, että tässä on kyseessä sittenkään gourmet-alan suuri mullistus.
Saucisse aux boulettes de viande et de fromage
Ensiksi tutkitaan jääkaapin sisältö. Siellä ei paljoa muuta ollut kuin paketti nakkeja, juustoa ja lihapullia. Näistä saa varmasti paljon aikaan.
Viilletään 45 asteen kulmassa nakkiin viiltoja, ja työnnetään viiltoihin viistoittain leikattuja lihapullan palasia.

Kuva 1. Viilletty nakki lihapullasiivujen kera.
Laitetaan pannu tulille ja sivellään paistopinnalle kevyesti oliiviöljyä. Pudotetaan nakki kuumenneen öljyn päälle ja asetellaan pari palaa kaupan halvinta juustoa päälle.

Kuva 2. Nakkipulla pannulla.
Huomataan, että kermajuusto ei sula noin kaukana pannusta kovinkaan nopeasti. Odotellaan, että juusto alkaa sulamaan, jolloin savu alkaa olemaan jo melkoinen.

Kuva 3. Savu keittiössä alkaa olemaan melkoinen.
Nostetaan valmis Nakkipulla lautaselle väärinpäin. Lisätään koristeeksi kaksi taiteellista siivua juustoa.

Kuva 4. Nakkipulla pannulla.
Ja eikun syömään. Makunautintoa kuvailisin kahden advektiivin väliltä: Epämiellyttävä tai syömäkelvoton. Öljyn maku maistui vahvasti läpi. Palaneen nakin rapeus oli mieluinen.
En usko, että tässä on kyseessä sittenkään gourmet-alan suuri mullistus.
Kuukauden Rambo-Ossi (8/2011)
- Japp
- VIP
- Viestit: 3229
- Liittynyt: 24.1.2010 14:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Munkit

5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
1½ dl sokeria
kaardemummaa
2 tl suolaa
2 kananmunaa
jauhoja
100 g rasvaa
öljyä paistamiseen
sokeria
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää muut aineet, vaivaa rasva joukkoon viimeisenä.
Anna kohota kaksinkertaiseksi. Ota taikinasta palluroita, tee reikä keskelle. Mulle tuli kuustoista munkkia tästä taikinasta
Kuumennä öljy (ei liian kuumaksi, ei saa savuta) ja ala paistamaan. Kun munkki on paistunut, talouspaperin päällä käytetään, et lähtis enimmät öljyt pois, ja sit sokeroidaan.
Hyvät munkit tulloo!
Hyvää vappua! :p Sitte toukokuun alussa tehdään uus satsi munkkeja ja simaakin. 



5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
1½ dl sokeria
kaardemummaa
2 tl suolaa
2 kananmunaa
jauhoja
100 g rasvaa
öljyä paistamiseen
sokeria
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää muut aineet, vaivaa rasva joukkoon viimeisenä.
Anna kohota kaksinkertaiseksi. Ota taikinasta palluroita, tee reikä keskelle. Mulle tuli kuustoista munkkia tästä taikinasta

Kuumennä öljy (ei liian kuumaksi, ei saa savuta) ja ala paistamaan. Kun munkki on paistunut, talouspaperin päällä käytetään, et lähtis enimmät öljyt pois, ja sit sokeroidaan.
Hyvät munkit tulloo!




Suomi-Japp-Suomi
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
- Japp
- VIP
- Viestit: 3229
- Liittynyt: 24.1.2010 14:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Teeleivät!
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria tai loraus tummaa siirappia
½ tl suolaa
2 dl maitoa
½ dl rypsiöljyä
Mittaa kulhoon vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito, sokeri/siirappi ja rypsiöljy. Vaivaa nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina kahdeksi kasaksi leivinpaperille pellin päälle. Taputtele kaurahiutaleiden ja vehnäjauhon avulla noin sentin paksuisiksi leiviksi. Jaa leivät isolla, sahalaitaisella veitsellä neljään osaan. Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, eli kunnes leivät ovat kauniin ruskeita. Tarjoa tuoreina.
itse lisäsin joukkoon juustoraastetta, auringonkukan siemeniä, ja siirappia laitoin reilusti, tosi paljo enemmän ku jonku lorauksen.
ja ja tein siis kolminkertasena tän, ja tein kolme isoa leipää. Tosi hyviä! oon nyt maistanu vaan pikkupalan pelkästään, mut sitte kohta jusuton ja maidon kanssa niin ah! 


3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria tai loraus tummaa siirappia
½ tl suolaa
2 dl maitoa
½ dl rypsiöljyä
Mittaa kulhoon vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito, sokeri/siirappi ja rypsiöljy. Vaivaa nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina kahdeksi kasaksi leivinpaperille pellin päälle. Taputtele kaurahiutaleiden ja vehnäjauhon avulla noin sentin paksuisiksi leiviksi. Jaa leivät isolla, sahalaitaisella veitsellä neljään osaan. Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, eli kunnes leivät ovat kauniin ruskeita. Tarjoa tuoreina.
itse lisäsin joukkoon juustoraastetta, auringonkukan siemeniä, ja siirappia laitoin reilusti, tosi paljo enemmän ku jonku lorauksen.




Suomi-Japp-Suomi
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
- Turska
- Valvoja
- Viestit: 3476
- Liittynyt: 21.8.2009 19:05
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
^Teeleivät on kyl tosi hyviä! Varsinkin juusto ja porkkana-versiot
Vois joskus tehäkin, edellinen kerta taitaa olla jostain yläasteen köksän tunnilta..

We are sistas, we stand together ♥
Turksa, JAPP, Burnis
Ulmate Love: Ropin Huud ♥
Turksa, JAPP, Burnis
Ulmate Love: Ropin Huud ♥
- Yarmo
- Ylläpitäjä
- Viestit: 3049
- Liittynyt: 9.5.2009 21:41
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Foorumin ruoka-kulinaristien mieliksi yritin käyttää taiteilijan taitoja myös kuvien asettelussa, joten katsotaan ja nautitaan.
Ja ettei Japilta tule pian tappouhkauksia, niin kyseessähän on porkkanasämpylät. Reseptiä en tiedä, minähän vain raastoin porkkanoita.
Ps. Akut oli finiitto juuri paistovaiheessa, joten sen takia jää vähän vaiheeseen.

Voidaan kai havaita mikä oli minun vaiheeni?




Tarkkasilmäisimmät huomasivat kuvapeliinkin osallistuneen imurin.
Ja ettei Japilta tule pian tappouhkauksia, niin kyseessähän on porkkanasämpylät. Reseptiä en tiedä, minähän vain raastoin porkkanoita.
Ps. Akut oli finiitto juuri paistovaiheessa, joten sen takia jää vähän vaiheeseen.


Voidaan kai havaita mikä oli minun vaiheeni?




Tarkkasilmäisimmät huomasivat kuvapeliinkin osallistuneen imurin.
Et opi kokemuksen kautta mitään. Opit vain pohtimalla kokemuksia.
- Japp
- VIP
- Viestit: 3229
- Liittynyt: 24.1.2010 14:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Sämpylöitä tein minäkin! En ymmärrä miten ennen mun sämpyläistä tuli kauheita koppuroita, mut nykyään ihania pehmeitä, ja vielä kauniin näkösiäkin!
Se on vissiin se kohotus, oon nyt vähän maltillisemmin niitä kohotellu, myös ennen uuniin laittoa.
Eikai sämpylöitä tehdessä hirveesti ohjeita katella, niihinhän voi laittaa melkein mitä tahansa! Täs on siis tarkka määrä vaan hiivalle, vedelle ja suolalle! (oon huomannu et toi 3 tl litralle on ihanteellinen suolamäärä)

Sekoita kädenlämpöinen vesi ja hiiva (1l vettä ja 1 hiiva tässä)

Laita sinne joukkoon 3 tl suolaa, ja paljon erilaisia siemeniä! Mä laitan aina paljon siemeniä, koska ne on toosi hyviä, ja TERVEELLISIÄ! Tässä laitoin kurpitsan-,seesamin-,aurigonkukan- ja pellavansiemeniä.

Laita oman maun mukaan hunajaa ja siirappiakin jos haluat. (mä laitoin tietty siirappia myös, nami)

Sekoita mukaan kaurahiutaleita, taas kerran ihan oman mauan mukaan. Mä laitan niitä aina paljon.. Se taikina ei oo kyl ainakaa mitenkää vetistä kun oon noi kaurat laittanu.

Lisäile jauhoja jonkin verran. Jauhojenkin kanssa voi pelailla tietty myös. Aika usein käytän sämpyläjauhoja. Nyt oli vaan vehnäjauhoja. On ne edes luomua :p

Rasvaahan ei oo tietenkään pakko laittaa, esim. mun äiti ei koskaan laita. Mut mä laitan et saatais mahdollisimman epäterveelliset (hyvät) sämpylät.. Hunajaa, rasvaa ja siirappia, niin hyvää tulloo!! ;)

Sitten vaivataan jauhoja niin kauan että

se on hyvän näköistä! Ei tietekään jauhoja liikaa, muuten tulee kovia. Mut taikinaa pitää kuitenkin pystyä käsittelemään!

Laitetaan kohoamaan lämpimään paikkaan. Varmin tapa on et laitetaan tiskialtaaseen kuuma vettä ja sinne sitte ja leivinliina päälle! Ja ikkuna ei saa olla sit kans auki tietenkään! Annetaan kohota niin kauan, et on isontunu taikina ihan kunnolla.
"Pullat pienet kohotkaa, että teitä maistaa saan."

Kohonnut taikina

Siitä sitten leivotaan jauhojen avustuksella sopivan kokoisia palleroita, isoja tai pieniä, it's your choise!

Uuni lämmitetään 225- asteeseen. Kohotamminen on TÄRKEÄÄ ennen uuniin laittoa! Hyvä keino on laittaa pariksi minuutiksi levyt ykköselle, kuten mä tein, tai sit antaa ilman kommervenkkejä olla, tai laittaa taas sen altaan päälle ne. Altaaeen kuumaa vettä siis! Sämpylät voi kans itetysti voidella vaikka hunaja-tai siirappivedellä, ja ripsauttaa pari siementä päälle, jos jaksaa. (mä en jaksa :p)

Valmiit, kauniit sämpylät!

Hyviä ja pehmeitä sämpylöitä, ei se vie niin kauaa vaivaa! Ja sit vois kans käyttää mielikuvitusta ja maustaa uusilla tavoilla ja käyttää tähteitä mm. kaurapuurosta. Omenaraastetta, juustoraastetta tai porkkanaraastetta kun lisää niin
!
Nyt on kuulkaas hyvä katsoa Euroviisujen 1.semifiinali, voin samalla syödä sämpylöitä ja mustikkapiirakkaa, jota tein eilen.
Samalla ohjeella mikä täälläkin on!
Se on vissiin se kohotus, oon nyt vähän maltillisemmin niitä kohotellu, myös ennen uuniin laittoa.
Eikai sämpylöitä tehdessä hirveesti ohjeita katella, niihinhän voi laittaa melkein mitä tahansa! Täs on siis tarkka määrä vaan hiivalle, vedelle ja suolalle! (oon huomannu et toi 3 tl litralle on ihanteellinen suolamäärä)

Sekoita kädenlämpöinen vesi ja hiiva (1l vettä ja 1 hiiva tässä)

Laita sinne joukkoon 3 tl suolaa, ja paljon erilaisia siemeniä! Mä laitan aina paljon siemeniä, koska ne on toosi hyviä, ja TERVEELLISIÄ! Tässä laitoin kurpitsan-,seesamin-,aurigonkukan- ja pellavansiemeniä.

Laita oman maun mukaan hunajaa ja siirappiakin jos haluat. (mä laitoin tietty siirappia myös, nami)

Sekoita mukaan kaurahiutaleita, taas kerran ihan oman mauan mukaan. Mä laitan niitä aina paljon.. Se taikina ei oo kyl ainakaa mitenkää vetistä kun oon noi kaurat laittanu.

Lisäile jauhoja jonkin verran. Jauhojenkin kanssa voi pelailla tietty myös. Aika usein käytän sämpyläjauhoja. Nyt oli vaan vehnäjauhoja. On ne edes luomua :p

Rasvaahan ei oo tietenkään pakko laittaa, esim. mun äiti ei koskaan laita. Mut mä laitan et saatais mahdollisimman epäterveelliset (hyvät) sämpylät.. Hunajaa, rasvaa ja siirappia, niin hyvää tulloo!! ;)

Sitten vaivataan jauhoja niin kauan että

se on hyvän näköistä! Ei tietekään jauhoja liikaa, muuten tulee kovia. Mut taikinaa pitää kuitenkin pystyä käsittelemään!

Laitetaan kohoamaan lämpimään paikkaan. Varmin tapa on et laitetaan tiskialtaaseen kuuma vettä ja sinne sitte ja leivinliina päälle! Ja ikkuna ei saa olla sit kans auki tietenkään! Annetaan kohota niin kauan, et on isontunu taikina ihan kunnolla.
"Pullat pienet kohotkaa, että teitä maistaa saan."

Kohonnut taikina

Siitä sitten leivotaan jauhojen avustuksella sopivan kokoisia palleroita, isoja tai pieniä, it's your choise!

Uuni lämmitetään 225- asteeseen. Kohotamminen on TÄRKEÄÄ ennen uuniin laittoa! Hyvä keino on laittaa pariksi minuutiksi levyt ykköselle, kuten mä tein, tai sit antaa ilman kommervenkkejä olla, tai laittaa taas sen altaan päälle ne. Altaaeen kuumaa vettä siis! Sämpylät voi kans itetysti voidella vaikka hunaja-tai siirappivedellä, ja ripsauttaa pari siementä päälle, jos jaksaa. (mä en jaksa :p)

Valmiit, kauniit sämpylät!

Hyviä ja pehmeitä sämpylöitä, ei se vie niin kauaa vaivaa! Ja sit vois kans käyttää mielikuvitusta ja maustaa uusilla tavoilla ja käyttää tähteitä mm. kaurapuurosta. Omenaraastetta, juustoraastetta tai porkkanaraastetta kun lisää niin

Nyt on kuulkaas hyvä katsoa Euroviisujen 1.semifiinali, voin samalla syödä sämpylöitä ja mustikkapiirakkaa, jota tein eilen.

Suomi-Japp-Suomi
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
-
- Kaikkien janoisten sankari
- Viestit: 2238
- Liittynyt: 19.3.2009 17:26
- Paikkakunta: Helsinki
- Viesti:
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Burgerit
- Jauheliha 400 g (neljä pihviä = kaksi henkilöä)
- Hampurilaissämpylät
- Cheddar
- Ketsuppi, majoneesi yms.
- Salaatit: Jäävuorisalaatti, tomaatti, sipuli
- Paistamiseen öljyä ja maustamiseen pippuria
- Lisukkeena fetasalaatti (jäävuorisalaatti, tomaatti, paprika, kurkku, fetajuusto, öljy, pippuri ja oregano)

Kuva 1: Lidlin jauheliha ja Ikean kulho.

Kuva 2: Survotaan jauheliha kiinteämmäksi kulhossa. Näin pihvit pysyvät paistaessa huomattavasti paremmin ohuina kasassa.

Kuva 3: Pyöritellään noin 100 gramman lihapulliksi.

Kuva 4: Painellaan pyörykät leivinpaperilla käsin ohuiksi pihveiksi.

Kuva 5: Asetetaan pihvien päälle toinen leivinpaperi ja taputellaan pihvit tasaisiksi.

Kuva 6: Laitetaan pihvit pariksi tunniksi pakastimeen (=pysyvät vielä paremmin muodossaan paistaessa)

Kuva 7: Valmis fetasalaatti ja hampurilaisten särpimet. Ketsuppi myöhästyi kuvasta.

Kuva 8: Gorenje tulille ja pihvit pois pakkasesta odottamaan paistoa.

Kuva 9: Pihviä voi paistaessaan painaa, niin se paistuu tasaisemmin.

Kuva 10: Ensimmäinen puolisko paistettuna. Kuten huomaatte, pihvit kutistuvat jonkin verran kypsyessään.

Kuva 11: Valmis kasattu burgeri. Tässä on yksi pihvi, itse tein kaksipihvisen version.
Bon Appétit! Nopea ja helppo ateria, jolle McDonald's ja Hesburger ei pärjää millään tavalla.
- Jauheliha 400 g (neljä pihviä = kaksi henkilöä)
- Hampurilaissämpylät
- Cheddar
- Ketsuppi, majoneesi yms.
- Salaatit: Jäävuorisalaatti, tomaatti, sipuli
- Paistamiseen öljyä ja maustamiseen pippuria
- Lisukkeena fetasalaatti (jäävuorisalaatti, tomaatti, paprika, kurkku, fetajuusto, öljy, pippuri ja oregano)

Kuva 1: Lidlin jauheliha ja Ikean kulho.

Kuva 2: Survotaan jauheliha kiinteämmäksi kulhossa. Näin pihvit pysyvät paistaessa huomattavasti paremmin ohuina kasassa.

Kuva 3: Pyöritellään noin 100 gramman lihapulliksi.

Kuva 4: Painellaan pyörykät leivinpaperilla käsin ohuiksi pihveiksi.

Kuva 5: Asetetaan pihvien päälle toinen leivinpaperi ja taputellaan pihvit tasaisiksi.

Kuva 6: Laitetaan pihvit pariksi tunniksi pakastimeen (=pysyvät vielä paremmin muodossaan paistaessa)

Kuva 7: Valmis fetasalaatti ja hampurilaisten särpimet. Ketsuppi myöhästyi kuvasta.

Kuva 8: Gorenje tulille ja pihvit pois pakkasesta odottamaan paistoa.

Kuva 9: Pihviä voi paistaessaan painaa, niin se paistuu tasaisemmin.

Kuva 10: Ensimmäinen puolisko paistettuna. Kuten huomaatte, pihvit kutistuvat jonkin verran kypsyessään.

Kuva 11: Valmis kasattu burgeri. Tässä on yksi pihvi, itse tein kaksipihvisen version.
Bon Appétit! Nopea ja helppo ateria, jolle McDonald's ja Hesburger ei pärjää millään tavalla.
Kuukauden Rambo-Ossi (8/2011)
- Japp
- VIP
- Viestit: 3229
- Liittynyt: 24.1.2010 14:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
^ihana rambo, senkin kokkaileva hurmuri 
Rahkakakku
tää on tällänen ihana kakku jota äiti tekee aina kaikkiin perhejuhliin, ja sit mä teen aina harvoin joskus muuten vaan. Mut tää on aina se vieraiden lempikakku, tää menee ekana ja on munki favourite
ihana tumma suklainen pohja ja makea rahka täyte ja kuorrutus ja sit viel maitosuklaata päällä. tein nyt tälläsen muutoksen et laitoin mansikkaa viel täytteeseen, hyvää se on niinkin, mut yhtä hyvää ilmanki!
ja teen tän melkein aina 12 munasena, eli 2x pellillä.
6 munaa
3 dl sokeria
1 dl jauhoja
6 rkl kaakaojauhetta
½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
12-munasen väliin ja päälle:
6 dl kermaa
3 munaa
3 dl sokeria
3 tlk rahkaa
vaniljasokeria
PÄÄLLE PALJON MAITOSUKLAARAASTETTA
täs on nyt huonot kuvat, ja aika epäsiistit, mut näkee siitä et kakkua siinä on. joo ja ei tää ehkä kaikkein kaunein kakku oon, tai siis voihan se koristella vaik miten upeasti vaan, mut iha hyvä se on noin. ja tää mun tekemä kakku on muutenki nyt aika ruma ku se ei oo tasanen mistää kohtaa ;D

[

Rahkakakku
tää on tällänen ihana kakku jota äiti tekee aina kaikkiin perhejuhliin, ja sit mä teen aina harvoin joskus muuten vaan. Mut tää on aina se vieraiden lempikakku, tää menee ekana ja on munki favourite

ja teen tän melkein aina 12 munasena, eli 2x pellillä.
6 munaa
3 dl sokeria
1 dl jauhoja
6 rkl kaakaojauhetta
½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
12-munasen väliin ja päälle:
6 dl kermaa
3 munaa
3 dl sokeria
3 tlk rahkaa
vaniljasokeria
PÄÄLLE PALJON MAITOSUKLAARAASTETTA
täs on nyt huonot kuvat, ja aika epäsiistit, mut näkee siitä et kakkua siinä on. joo ja ei tää ehkä kaikkein kaunein kakku oon, tai siis voihan se koristella vaik miten upeasti vaan, mut iha hyvä se on noin. ja tää mun tekemä kakku on muutenki nyt aika ruma ku se ei oo tasanen mistää kohtaa ;D

[

Suomi-Japp-Suomi
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
- Ropin Huud
- VIP
- Viestit: 694
- Liittynyt: 29.3.2011 15:05
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Tänään Ropin Huud näyttää teille, miten teet Uunibanaaneja:
1 Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2.Paloillete suklaa

3.Halkaise banaanit, tai tee niihin syviä viiltoja .


4. Asettele halkaistuun banaaniin/ viiltoihin suklaapalat.


5. Kääri banaanit Folioon ja nosta ne pellille.

6. Paista banaaneja uunin keskitasossa 10-15 minuuttia, niin että suklaa on sopivasti sulanut banaanien päälle.

7. Tarjoile banaanit esim. Vaniliajäätelön kanssa.

Noi banaanit vielä lämpiminä kylmän jäätelön kanssa on kyll herkkua<3
Ei mikään esteettisesti kaunis näky, mutta maku korvaa senkin.
1 Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2.Paloillete suklaa

3.Halkaise banaanit, tai tee niihin syviä viiltoja .


4. Asettele halkaistuun banaaniin/ viiltoihin suklaapalat.


5. Kääri banaanit Folioon ja nosta ne pellille.

6. Paista banaaneja uunin keskitasossa 10-15 minuuttia, niin että suklaa on sopivasti sulanut banaanien päälle.

7. Tarjoile banaanit esim. Vaniliajäätelön kanssa.

Noi banaanit vielä lämpiminä kylmän jäätelön kanssa on kyll herkkua<3
Ei mikään esteettisesti kaunis näky, mutta maku korvaa senkin.
Kuukauden sherwoodilainen 8/2011
Eiks naiset sitä paitsi sano aina, että ne pukeutuu vaan itseään varten?
Nojoo sanoo sanoo. Valetta koko juttu.
Sisters♥
Eiks naiset sitä paitsi sano aina, että ne pukeutuu vaan itseään varten?
Nojoo sanoo sanoo. Valetta koko juttu.
Sisters♥
- Japp
- VIP
- Viestit: 3229
- Liittynyt: 24.1.2010 14:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Mustikkapiirakkaa
Japp laittaa taas mustikkapiirakan ohjeen, mut täää on vähä erilainen, ja tosi hyvää, yhtä hyvä ku se toinenkin! pullataikinapiirakka on myös hyvää :p
2 munaa
1½ dl sokeria
2 dl maitoa
125 g sulatettua margariinia tai voita
kardemummaa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
______________________
mustikoita
sokeria
Sekoita munat ja sokeri keskenään esimerkiksi puuhaarukalla. Lisää joukkoon maito, sulatettu vähän jäähtynyt rasva sekä kardemumma. Sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.
Kaada kolmasosa taikinasta voideltuun tasapohjaiseen vuokaan (halkaisija 24-26 cm). Ripottele päälle puolet mustikoista ja sokerista. Tee toinen kerros samalla tavalla. Levitä loput taikinasta pinnalle.
Paista leivonnaista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50-55 minuuttia.
anteeks taas ku ei oo joissain kohti tarkkaa määrää, mut niitä mustikoita laitellaan sen verran ku tykkää ja sokeria sen verran ku tykkää. mul oli sankossa pohjanpeite mustikoita, ja niihin ripottelin sit jonku verran sokeria et näytti kivalle ja sit laitoin piiraaseen. hyvää on varsinkin vaniljakastikkeen kans!

Japp laittaa taas mustikkapiirakan ohjeen, mut täää on vähä erilainen, ja tosi hyvää, yhtä hyvä ku se toinenkin! pullataikinapiirakka on myös hyvää :p
2 munaa
1½ dl sokeria
2 dl maitoa
125 g sulatettua margariinia tai voita
kardemummaa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
______________________
mustikoita
sokeria
Sekoita munat ja sokeri keskenään esimerkiksi puuhaarukalla. Lisää joukkoon maito, sulatettu vähän jäähtynyt rasva sekä kardemumma. Sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.
Kaada kolmasosa taikinasta voideltuun tasapohjaiseen vuokaan (halkaisija 24-26 cm). Ripottele päälle puolet mustikoista ja sokerista. Tee toinen kerros samalla tavalla. Levitä loput taikinasta pinnalle.
Paista leivonnaista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50-55 minuuttia.
anteeks taas ku ei oo joissain kohti tarkkaa määrää, mut niitä mustikoita laitellaan sen verran ku tykkää ja sokeria sen verran ku tykkää. mul oli sankossa pohjanpeite mustikoita, ja niihin ripottelin sit jonku verran sokeria et näytti kivalle ja sit laitoin piiraaseen. hyvää on varsinkin vaniljakastikkeen kans!

Suomi-Japp-Suomi
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
- Japp
- VIP
- Viestit: 3229
- Liittynyt: 24.1.2010 14:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Päärynä-omenapiirakka
Pohja:
2 munaa
1 1/2 dl fariinisokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl öljyä
3/4 dl maitoa
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä lopuksi öljy ja maito.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 20-24 cm.
Pinnalle:
20 g voita tai margariinia
2-3 päärynää
1 omena
2 tl kanelia
ripaus inkivääriä
3/4 dl siirappia/fariinisokeria
Kuori ja kuutioi pieneksi omenat ja päärynä. Kuullota hedelmiä kuumassa pannussa rasvassa muutama minuutti. Lisää joukkoon kaneli, inkivääri ja siirappi, kiehauta.
Lusikoi täyte pohjataikinan päälle kauttaaltaan.
Muruseos:
75 g sulatettua voita tai margariinia
1½ dl kaurahiutaleita
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 tl kanelia
Paista 225-asteisessa uunissa parikymmenta minuuttia.
tosi hyvää! =)
Suomi-Japp-Suomi
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
- Japp
- VIP
- Viestit: 3229
- Liittynyt: 24.1.2010 14:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
tää maistuu vanuiljavaahdon kanssa täsmälleen ainon mustikkapiirakka jädeltä, eli on ihanaa ♥
Mustikkapaistos
pohja:
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
1 dl pullomargariinia
1 muna
täyte:
mustikoita
1 dl fariinisokrua
½ dl jauhoja
3 dl kaurahiutaleita
noin desi pullomargariinia
Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää muut aineet ja sekoita taikinaksi. Painele se jauhotetuin käsin voidellun ja jauhotetun vuan pohjalle ja reunoihin.
Levitä päälle jäiset mustikat. Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele seos mustikoiden päälle.Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 min.
IHANAA kuva on huono, tajusin äsken vasta ottaa ku on enää 1 pala =)

Mustikkapaistos
pohja:
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
1 dl pullomargariinia
1 muna
täyte:
mustikoita
1 dl fariinisokrua
½ dl jauhoja
3 dl kaurahiutaleita
noin desi pullomargariinia
Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää muut aineet ja sekoita taikinaksi. Painele se jauhotetuin käsin voidellun ja jauhotetun vuan pohjalle ja reunoihin.
Levitä päälle jäiset mustikat. Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele seos mustikoiden päälle.Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 min.
IHANAA kuva on huono, tajusin äsken vasta ottaa ku on enää 1 pala =)

Suomi-Japp-Suomi
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
-
- Kanta-asiakas
- Viestit: 68
- Liittynyt: 23.2.2011 16:53
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Pyttipannu:
2Perunaa
4Nakkia
Ripaus grillimaustetta ja suolaa
Yksinkertaista mutta hyvää!
http://aijaa.com/v.php?i=006198811910.jpg
Psst. tää herjaa kokoaja et kuvan koon määritteleminen ei onnistunut?
2Perunaa
4Nakkia
Ripaus grillimaustetta ja suolaa
Yksinkertaista mutta hyvää!

http://aijaa.com/v.php?i=006198811910.jpg
Psst. tää herjaa kokoaja et kuvan koon määritteleminen ei onnistunut?
- dottis
- VIP
- Viestit: 675
- Liittynyt: 28.5.2009 19:13
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Pyöräytin tuossa satsin tuulihattuja jo toista kertaa viikonloppuna. Mässäiltiin ne sitten kermavaahdon ja mansikkahillon kanssa. 



Osteri-Ossi Faniklubin jäsen #20
-
- Kanta-asiakas
- Viestit: 1192
- Liittynyt: 21.8.2009 22:00
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)

Haamujen suklaahuipennus
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl kaakaojauhetta
150 g voita
3 ½ dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa
175 astetta n. 50-60 min
Itse päätin kokeilla Sunnuntai:n Kakkumix pussia ja lisäsin siihen n.1dl kaakaojauhoa. Voin sanoa että pettymys oli suuri kun huomasin ettei kakusta tullut niin isoa kun olin toivonut. Jos haluaisi hyvän ja ison kakun vaatisi se ainakin kaksi kakkumix pussia ellei jopa kolme. Maku on erittäin teollinen, toki parempi ratkaisu sekin kun kaupasta ostettu valmispohja!
Kostutukseen käytetään maitoa
Täyte 1:
1 prk (n. 397 g) valmista kinuskikastiketta tai sitten voi tehdä omaa kinuskikastiketta.
Itse tein oman kastikkeen seuraavalla reseptillä:
2dl sokeria
2 dl kermaa
1 rkl voita
Ruskista sokeri kattilassa, varo ettei sokeriseos pala kattilaan kiinni. Kun sokeri on sulannut ja saanut väriä, ota kattila liedeltä pois ja lisää kerma. Anna kiehua tasaisesti n. 5 minuuttia ja ole varovainen ettei seos pala. Lisää voi ja 1 liivate. Anna jähmettyä ja vola! Itsetehtyä kinuskikastiketta

Täyte 2:
2 ½ dl Flora Vispiä
200 g Sunnuntain vaniljarahkaa
150 g suklaata (Lämmitä suklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja lisää se seokseen.)
Kakun väliin laitetaan ensin paksusti kinuskikastiketta jonka jälkeen laitetaan kerros suklaa/rahka/vispi sekoitusta. Ja aletaan kokoamaan kakkua

Suklaakuorrutus:
130 g maitosuklaata
¾ dl kuohukermaa
Lämmitä kuohukerma paksupohjaisessa kattilassa ja lisää suklaa, älä säikähdä vaikka seos näyttääkin alussa pelottavalta! Kyllä se suklaa ja lämmin kerma sekoittuu hyvin yhteen. Varo kuitenkin ettei seos pala kattilaan.
Sivut koristellaan suklaanmakuisilla sikarivohveleilla. Koristeksi tein kaksi haamua sokerimassasta, pahoittelen ettei haamujen teosta tullut napattua yhtään kuvaa. Sokerimassa ei ole hirveän hyvää niin lisäsin taikinaan muutama tippa sitruuna aromia.
Tiesitkö että netissä on muutakin kuin PORNOA? - Radio Rock
-
- Kanta-asiakas
- Viestit: 1192
- Liittynyt: 21.8.2009 22:00
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Tiramisun makuinen juustokakku

Pohja:
200 g Dominokeksejä
75 g Voita
Täyte:
5 Liivate lehteä
2 1/2 dl Vaniljakastiketta
400 g Valion maustettu rahka (Tiramisu)
200 g Tuore juustoa
150 g Valkosuklaata
1/2 dl Kahvia
Laita irtopohjavuokaan leivinpaperia ja levitä sen päälle keksimurut ja voi. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen sillä aikaa kun valmistat osan täytteestä.
Vaahdota vaniljakastike sekoita joukkoon tuorejuusto ja Tiramisu rahka. Sulata valkosuklaa mikrossa ja sekoita täytteen joukkoon. Keitä keskivahvaa kahvia ja sulata liivatteet kahviin. Jäähdyttele liivate-kahviseos hetki ja sekoita se täytteeseen. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia ennen tarjoilua.

Pohja:
200 g Dominokeksejä
75 g Voita
Täyte:
5 Liivate lehteä
2 1/2 dl Vaniljakastiketta
400 g Valion maustettu rahka (Tiramisu)
200 g Tuore juustoa
150 g Valkosuklaata
1/2 dl Kahvia
Laita irtopohjavuokaan leivinpaperia ja levitä sen päälle keksimurut ja voi. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen sillä aikaa kun valmistat osan täytteestä.
Vaahdota vaniljakastike sekoita joukkoon tuorejuusto ja Tiramisu rahka. Sulata valkosuklaa mikrossa ja sekoita täytteen joukkoon. Keitä keskivahvaa kahvia ja sulata liivatteet kahviin. Jäähdyttele liivate-kahviseos hetki ja sekoita se täytteeseen. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia ennen tarjoilua.
Tiesitkö että netissä on muutakin kuin PORNOA? - Radio Rock
- dottis
- VIP
- Viestit: 675
- Liittynyt: 28.5.2009 19:13
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Suklaamuffinit


Tein suklaamuffineita Myllyn parhaan ohjeella. Tuli tosi meheviä ja maukkaita!
Itse käytin vain tummaa suklaata ja korvasin kahvin lisäämällä kermaa. Namnam!
Resepti:
3,5 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2etl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1dl laktoositonta tai soijakermaa
2 kananmunaa
100 g juoksevaa margariinia (esim. n. 100 g pullosta)
1 dl vahvaa kahvia
3 rkl vahvaa kaakaojauhetta
75 g tummaa suklaata rouheena
75 g valkoista suklaata rouheena
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.


Tein suklaamuffineita Myllyn parhaan ohjeella.
Itse käytin vain tummaa suklaata ja korvasin kahvin lisäämällä kermaa. Namnam!
Resepti:
3,5 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2etl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1dl laktoositonta tai soijakermaa
2 kananmunaa
100 g juoksevaa margariinia (esim. n. 100 g pullosta)
1 dl vahvaa kahvia
3 rkl vahvaa kaakaojauhetta
75 g tummaa suklaata rouheena
75 g valkoista suklaata rouheena
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.
Osteri-Ossi Faniklubin jäsen #20
- dottis
- VIP
- Viestit: 675
- Liittynyt: 28.5.2009 19:13
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Tänään tehtiin hampurilaisia sämpylöitä myöten.

Pihveihin jauheliha on paineltu tasaiseksi ja muotoiltu 100 gramman pihveiksi kahden leivinpaperin väliin. Pihvit hetkeksi pakkaseen, niin helpompi paistaa.
Hamppareiden välissä on cheddaria, ketsuppia, sinappia, majonesia, punasipulia, pihvitomaattia ja salaattia.
Hampurilaissämpylät
1 dl vettä (42′C)
2 rkl maitoa
1 tl kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
1 1/2 rkl pehmeää voita
voiteluun muna ja tilkka vettä
päälle seesaminsiemeniä

Pihveihin jauheliha on paineltu tasaiseksi ja muotoiltu 100 gramman pihveiksi kahden leivinpaperin väliin. Pihvit hetkeksi pakkaseen, niin helpompi paistaa.
Hamppareiden välissä on cheddaria, ketsuppia, sinappia, majonesia, punasipulia, pihvitomaattia ja salaattia.
Hampurilaissämpylät
1 dl vettä (42′C)
2 rkl maitoa
1 tl kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
1 1/2 rkl pehmeää voita
voiteluun muna ja tilkka vettä
päälle seesaminsiemeniä
Osteri-Ossi Faniklubin jäsen #20