
Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
- Yarmo
- Ylläpitäjä
- Viestit: 3049
- Liittynyt: 9.5.2009 21:41
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Itelläki olis vaik kuinka paljon noita tehtyjä, pitäs vaan saada otettuu niskasta kiinni ja laitettuu tänne. 

Et opi kokemuksen kautta mitään. Opit vain pohtimalla kokemuksia.
- Huumeita
- Kanta-asiakas
- Viestit: 794
- Liittynyt: 24.8.2009 10:16
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Heittäkää noi hienot pöperönne koiralle ja tehkää kunnon soosia!
"Kun olen ampunut yksisilmä-Jackin,
otan paukut viskiä ja vedän käteen" - Pekkos Bill
otan paukut viskiä ja vedän käteen" - Pekkos Bill
- Japp
- VIP
- Viestit: 3229
- Liittynyt: 24.1.2010 14:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
MUSTIKKAPIIRAKKA

Näitä tarvitset

Sekoita rasva ja sokeri yhtenäiseksi massaksi.

Lisää joukkoon muna.

Ripsauta mukaan kaurahiutaleita sekä leivinjauhetta.

Vaivaa sekaan niin paljon vehnäjauhoja, että lopputulos on kutakuinkin tämän kaltainen:

Taputtele taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.

Sekoita kermaviilit, munat ja sokerit keskenään, kaada mustikoiden päälle vuokaan. (Periaatteessa toi kermaviilihomma käy puolitettunakin. Mulla oli tässä kun tein tätä niin vai yks kermaviili.
Parempi kahdella, mutta jos vuoka melko pieni, niin sitten yksi riittää.

200- asteiseen uuniin. Paistoaikaa ei ole, ota pois kun reunat kauniin ruskeat ja mustikkaosakin hieman väriä saanut.

Valmis piirakka. (Onpas muuten huono kuva
)

Ja vielä annoskuva. Suosittelen tätä lämpimösti kaikille. Helppo, nopeatekoinen sekä SYÖTÄVÄN HYVÄ piirakka. Teen tätä usein mustikoiden sijasta myös persikka+vadelma sekä viinimarja.

(ois ehkä piemmätkin kuvat kelvanneet..
)

Näitä tarvitset

Sekoita rasva ja sokeri yhtenäiseksi massaksi.

Lisää joukkoon muna.

Ripsauta mukaan kaurahiutaleita sekä leivinjauhetta.

Vaivaa sekaan niin paljon vehnäjauhoja, että lopputulos on kutakuinkin tämän kaltainen:

Taputtele taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.

Sekoita kermaviilit, munat ja sokerit keskenään, kaada mustikoiden päälle vuokaan. (Periaatteessa toi kermaviilihomma käy puolitettunakin. Mulla oli tässä kun tein tätä niin vai yks kermaviili.


200- asteiseen uuniin. Paistoaikaa ei ole, ota pois kun reunat kauniin ruskeat ja mustikkaosakin hieman väriä saanut.

Valmis piirakka. (Onpas muuten huono kuva


Ja vielä annoskuva. Suosittelen tätä lämpimösti kaikille. Helppo, nopeatekoinen sekä SYÖTÄVÄN HYVÄ piirakka. Teen tätä usein mustikoiden sijasta myös persikka+vadelma sekä viinimarja.


(ois ehkä piemmätkin kuvat kelvanneet..

Suomi-Japp-Suomi
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
-
- Kaikkien janoisten sankari
- Viestit: 2238
- Liittynyt: 19.3.2009 17:26
- Paikkakunta: Helsinki
- Viesti:
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Loistavaa työskentelyä.Hubacco kirjoitti:Mustikkapiirakka

Voisi tehdä itsekin vastaavan kohtapuoliin.
Kuukauden Rambo-Ossi (8/2011)
- SamTheMan
- Kanta-asiakas
- Viestit: 242
- Liittynyt: 19.3.2009 20:47
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Hubacco kirjoitti:MUSTIKKAPIIRAKKA
VERI NAIS!
- Huumeita
- Kanta-asiakas
- Viestit: 794
- Liittynyt: 24.8.2009 10:16
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Eiiii toi mustikkapiirakka näyttää niin hyvältä. Pistä mulle postissa?
"Kun olen ampunut yksisilmä-Jackin,
otan paukut viskiä ja vedän käteen" - Pekkos Bill
otan paukut viskiä ja vedän käteen" - Pekkos Bill
- Japp
- VIP
- Viestit: 3229
- Liittynyt: 24.1.2010 14:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Ikävä kyllä se loppu jo. 

Suomi-Japp-Suomi
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
- Yarmo
- Ylläpitäjä
- Viestit: 3049
- Liittynyt: 9.5.2009 21:41
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Saisinko tiedustella Hubacolta hieman osviittaa siihen, kuinka paljon tarvitaan leivinjauhoja ja kaurahiutaleita? 

Et opi kokemuksen kautta mitään. Opit vain pohtimalla kokemuksia.
- Japp
- VIP
- Viestit: 3229
- Liittynyt: 24.1.2010 14:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
No tossa ohjeehhan lukee leivinjauheen määrä, 1 tl, mutta noihin kaurahiutaleisiin ei oo mulla mitään tarkkaa määrää.
Mä vaan kaadan niitä jonkin verran, en osaa ees ytää sanoa paljonko.. ehkä jotain reilu dl.. oon pari kertaa kaatanu vähän liikaa, ja siitähän tuli kivaa murua siitä taikinasta..

Suomi-Japp-Suomi
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
- Japp
- VIP
- Viestit: 3229
- Liittynyt: 24.1.2010 14:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Tein mustikkapiirakan ohjeella tässä yks päivä viinimarjapiirakan, eli siis korvataan vaan mustikat herukoilla. :D
(vähän huono kuva, kun en sillon tajunnu et vois tännekkin laittaa kunnon kuvan, mut onpahan eden jonkunlainen.)
Päällä on vaniljavaahtoa ja minttua nipsasi palan takapihan ruukusta.

Sitten tein eilen illalla suklaapiirakan. Tässäkään ei kunnon kuvaa ole, tuo on joskus heinäkuussa otettu kuva kun viimeksi sitä tein..
Suklaapiirakka
150 g sulatettua margariinia
2 munaa
3 dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa
Vatkaa munat ja sokeri, lisää vaahtoon kaikki ainekset, paista 250-asteisessa uunissa n. 5-6 min.
Tee paiston aikana kuorrutus, johon tarvitset:
25 g sulatettua margariinia
½ dl kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
n. 4 dl tomusokeria
Sekoita kaikki yhteen levitä piirakan päälle, koristelle vaikkapa nomparelleilla, pähkinarouheella tai mariannerouheella.
Näitähän taietaan yleisemmin kutsua mokkapaloiksi, mut mun perheessä on aina sanottu suklaapiirakaksi, joten niin sitten minäkin.

(vähän huono kuva, kun en sillon tajunnu et vois tännekkin laittaa kunnon kuvan, mut onpahan eden jonkunlainen.)
Päällä on vaniljavaahtoa ja minttua nipsasi palan takapihan ruukusta.

Sitten tein eilen illalla suklaapiirakan. Tässäkään ei kunnon kuvaa ole, tuo on joskus heinäkuussa otettu kuva kun viimeksi sitä tein..
Suklaapiirakka
150 g sulatettua margariinia
2 munaa
3 dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa
Vatkaa munat ja sokeri, lisää vaahtoon kaikki ainekset, paista 250-asteisessa uunissa n. 5-6 min.
Tee paiston aikana kuorrutus, johon tarvitset:
25 g sulatettua margariinia
½ dl kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
n. 4 dl tomusokeria
Sekoita kaikki yhteen levitä piirakan päälle, koristelle vaikkapa nomparelleilla, pähkinarouheella tai mariannerouheella.
Näitähän taietaan yleisemmin kutsua mokkapaloiksi, mut mun perheessä on aina sanottu suklaapiirakaksi, joten niin sitten minäkin.

Suomi-Japp-Suomi
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
- lollorosso
- Kanta-asiakas
- Viestit: 157
- Liittynyt: 2.9.2010 15:08
- Paikkakunta: Rovaniemi
- Viesti:
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
NAAAMMMMMNÄYTTÄÄÄ HYVÄLTÄ NÄMÄ KAIKKI <43
- Japp
- VIP
- Viestit: 3229
- Liittynyt: 24.1.2010 14:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Tein eilen pizzaa minulle ja veljelle. Täällähän on kyllä jo ollut ainakin Yarmon laittama pizza, mutta tähän ei laiteta hiivaa, vaan leivinjauhetta. Tää on kyllä hyvän makunen pohja.
Leivinjauheella kohotettu pizzapohja
5 dl jauhoja
4 tl leivinjauhetta
pari ripausta suolaa
4 rkl öljyä
2 dl kylmää vettä
Kaikki ainekset vain sekaisin, itse eka sekoitan puuharukalla, ja lopuksi käsillä. Ja täähän on valmista ihan parissa minuutissa yks pohja. Tämä siis riittää pellilliseen.

sitten vaan kaulitaan ja laitetaan täytteet ja paistetaan 225- asteisessa uunissa niin kauan että näyttää valmiilta.
Siinä on mun pizza. Kaikki sanoo aina mulle että, ne pizzat jotka teen itelle, näyttää ällötäviltä! ??? :D Sinähän on maailman parhaimman näköinen pizza.. :)

Teen tänään myöhemmin aivan IHANAA kakkua, appelsiini-suklaakakkua, jota sitten suosittelen aivan kaikille. <3
Leivinjauheella kohotettu pizzapohja
5 dl jauhoja
4 tl leivinjauhetta
pari ripausta suolaa
4 rkl öljyä
2 dl kylmää vettä
Kaikki ainekset vain sekaisin, itse eka sekoitan puuharukalla, ja lopuksi käsillä. Ja täähän on valmista ihan parissa minuutissa yks pohja. Tämä siis riittää pellilliseen.

sitten vaan kaulitaan ja laitetaan täytteet ja paistetaan 225- asteisessa uunissa niin kauan että näyttää valmiilta.
Siinä on mun pizza. Kaikki sanoo aina mulle että, ne pizzat jotka teen itelle, näyttää ällötäviltä! ??? :D Sinähän on maailman parhaimman näköinen pizza.. :)

Teen tänään myöhemmin aivan IHANAA kakkua, appelsiini-suklaakakkua, jota sitten suosittelen aivan kaikille. <3
Suomi-Japp-Suomi
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
- pinse.
- Kanta-asiakas
- Viestit: 414
- Liittynyt: 23.8.2009 16:02
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Jokin aika sitten tein patonkeja, joten pistetääs se nyt tänne.
VALKOSIPULIPATONGIT

ohje on Nokke kokkaa -blogista ja suoraan kopioituna tästä
2 patonkia
Taikina:
2 ½ dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
n. 6 dl vehnäjauhoja
Täyte:
25 g voita
3 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
Voiteluun:
vettä
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja anna liueta. Lisää sokeri, suola ja osa jauhoista vispilällä sekoittaen. Alusta loput jauhot ja öljy joukkoon. Anna kohota lämpimässä. Valmista sillä välin patonkien täyte. Pehmennä voita hetki mikrossa, mutta se ei saa sulaa! Puserra valkosipulinkynnet voihin ja mausta suolalla. Kaada taikina leivinpöydälle ja jaa se kahtia. Kaulitse molemmat palat neliöiksi. Levitä puolet täytteestä toiselle levylle ja puolet toiselle. Kääri patongit tiiviiksi rulliksi. Kohota liinan alla, tee patonkeihin veitsillä viillot ja voitele vedellä. Paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
itse en näihin tuota valkosipulia pistänyt kun kotona ei just sillon sattunu olemaan, jätin siis vaan ihan raakasti pois mutta korvasin sen kyllä valkosipulijauheella. hyvää oli niinkin.
VALKOSIPULIPATONGIT

ohje on Nokke kokkaa -blogista ja suoraan kopioituna tästä
2 patonkia
Taikina:
2 ½ dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
n. 6 dl vehnäjauhoja
Täyte:
25 g voita
3 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
Voiteluun:
vettä
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja anna liueta. Lisää sokeri, suola ja osa jauhoista vispilällä sekoittaen. Alusta loput jauhot ja öljy joukkoon. Anna kohota lämpimässä. Valmista sillä välin patonkien täyte. Pehmennä voita hetki mikrossa, mutta se ei saa sulaa! Puserra valkosipulinkynnet voihin ja mausta suolalla. Kaada taikina leivinpöydälle ja jaa se kahtia. Kaulitse molemmat palat neliöiksi. Levitä puolet täytteestä toiselle levylle ja puolet toiselle. Kääri patongit tiiviiksi rulliksi. Kohota liinan alla, tee patonkeihin veitsillä viillot ja voitele vedellä. Paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
itse en näihin tuota valkosipulia pistänyt kun kotona ei just sillon sattunu olemaan, jätin siis vaan ihan raakasti pois mutta korvasin sen kyllä valkosipulijauheella. hyvää oli niinkin.

- Burnis
- VIP
- Viestit: 3027
- Liittynyt: 16.7.2009 01:00
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Suklaapiirakka-nimitys on meilläkin käytössä.Japp kirjoitti: Näitähän taietaan yleisemmin kutsua mokkapaloiksi, mut mun perheessä on aina sanottu suklaapiirakaksi, joten niin sitten minäkin.

Sen verran hyvältä näytti tuossa kuvassa, että täytyy huomenna tehdä itsekin.
IsmoLaitela Goes Eurovision 2015. Stay tuned!
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
- Japp
- VIP
- Viestit: 3229
- Liittynyt: 24.1.2010 14:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
:)pontiou kirjoitti:
Sen verran hyvältä näytti tuossa kuvassa, että täytyy huomenna tehdä itsekin.

1 TL LEIVINJAUHETTA unohdin kirjoittaa sen.
Tässä on kaikki ainekset

Laita uuni lämpiämään 175- asteiseksi. Sulata suklaa ja voi.

Erota valkuaiset ja keltuaiset toisistaan, vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

Lisää keltuaisvaahtoon kuivat aineet, suklaa-voi, sekä appelsiinin mehu ja kuoriraaste.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita valkuaisvaahto varovasti muuhun taikinaan, ja kaada jauhotettuun ja voideltuun vuokaan, ja paista uunin alimmalla tasolla niin kauan, ettei hammastikkuun jää raakaa taikinaa kun työnnät tikun keskelle kakkua.

Valmis kakkupohja. (innostuin ehkä vähän liikaa tuosta tikkupainelusta..) :D

Ei tullut otettua yhtään kuvaa täytteen valmistuksesta, mutta:
Sulata valkosuklaa ja sekoita se appelsiinituorejuustoon. Vatkaa kerma, ja lisää se suklaajuustoseokseen. Sulata liivatelehdet ohjeen mukaisesti. Voit liaätä halutessasi hieman sokeria vielä täytteseen. Kaada sulanut liivateseos täyttteeseen, ja sekoita hyvin. Halkaise kakku kahtia, ja levitä täyte kakun sisään tasaisesti. Laita jääkaappiin hyytymään joksikin aikaa.
Tässä on kuva kakkupalasesta. Oman kakkuni ulkonäkö kyllä epäonnistui, sillä en löytänyt salesta appelsiinituorejuustoa, joten otin maustamatonta, ja ajattelin, että raastan siihen kuorta ja lisään mehua ja sokeria.. Mutta tietysti jos lisää siihne mehua, niin täeytteestähän tulee aivan liian löysä, ja täyte valui tarjoiluastialle kakun sisältä. Tätä kuvaa varten koitin vähän parannella ulkonäköä, eli tungin täytteen kakun sisään. :D Halutessassi voit koristella kakun esim. suklaakuorrutteella.

Tämä kakku on yksi lempikakuistani, se on vaan niin hyvän makuinen! Eli suosittelen kaikille.. ja suosittelen myös ostamaan sitä appelsiinituorejuustoa.. :D
Suomi-Japp-Suomi
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
- lollorosso
- Kanta-asiakas
- Viestit: 157
- Liittynyt: 2.9.2010 15:08
- Paikkakunta: Rovaniemi
- Viesti:
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Aika hyvältä näyttää voisin joku päivä laittaa mun Kakun ohjeen 

- Burnis
- VIP
- Viestit: 3027
- Liittynyt: 16.7.2009 01:00
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Olisi vaan saanut jäädä tekemättä. En edes kehtaa laittaa kuvaa siitä tänne.pontiou kirjoitti:Suklaapiirakka-nimitys on meilläkin käytössä.Japp kirjoitti: Näitähän taietaan yleisemmin kutsua mokkapaloiksi, mut mun perheessä on aina sanottu suklaapiirakaksi, joten niin sitten minäkin.
Sen verran hyvältä näytti tuossa kuvassa, että täytyy huomenna tehdä itsekin.
IsmoLaitela Goes Eurovision 2015. Stay tuned!
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
- Japp
- VIP
- Viestit: 3229
- Liittynyt: 24.1.2010 14:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Mitä ihmettä? :o
Suomi-Japp-Suomi
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
- Yarmo
- Ylläpitäjä
- Viestit: 3049
- Liittynyt: 9.5.2009 21:41
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Tulipas taas kokkailtu, valitettavasti pienten ongelmien takia kuvien lisäys myöhästyy.
Raakan-aineet:
- 800gr kanasuikaletta
- 500ml kookosmaitoa
- 3-5rkl makeaa chilikastiketta
- 3 eri väristä paprikaa
- Ananasta ( Halutessa)
- Sipulia (Halutessa)
Valmistus:
- Paista ensiksi kanasuikaleet kauniin ruskehtaviksi, jonka jälkeen lisäät siihen viipaloidut paprikat. Paprikoista voi halutessa tehdä pientä silppua, mutta itse olen tehnyt niistä useammin pidempiä viipaleita, mukavempi rouskutella. Kun paprikat ovat lämminneet pari minuuttia kanojen kanssa ja alkavat notkistua, kaada sekaan koko purkki kookosmaitoa. Samassa lisää 3-5rkl makeaa chilikastiketta. Lopuksi lisää ananakset joukkoon, ja se on valmis. Voit myös maustaa kanan haluamallasi aineilla, mutta en ole halunnut lisätä, koska kookosmaito ja chili tuovat tarpeeksi makua. Sapuskaan voi lisätä sipulia, mutta sitä ei ole tullut käytettyä kotopuolessa, mutta maistettu on. Sipulin ystävät siis ronklikoot pakasteitaan.
Ollaan tarjoiltu joka kerta nuudeleiden kanssa, 6 pussia tänään tuli keitettyä. Mukana tulevia jauhepusseja käyteltiin sen verran että 3 pussia sitä ns. jauhoa veteen. Muuten ei käytelty niitä muita tulisia mömmöjä, ei sovi tähän ruokaan niin hyvin jos on polttavaa.
Suosittelen eeeeehtottomasti jos tykkää kanasta ja yhtään thaimaalaisesta. Aivan loistava ja nopea, ja rehujakin löytyy.
Raakan-aineet:
- 800gr kanasuikaletta
- 500ml kookosmaitoa
- 3-5rkl makeaa chilikastiketta
- 3 eri väristä paprikaa
- Ananasta ( Halutessa)
- Sipulia (Halutessa)
Valmistus:
- Paista ensiksi kanasuikaleet kauniin ruskehtaviksi, jonka jälkeen lisäät siihen viipaloidut paprikat. Paprikoista voi halutessa tehdä pientä silppua, mutta itse olen tehnyt niistä useammin pidempiä viipaleita, mukavempi rouskutella. Kun paprikat ovat lämminneet pari minuuttia kanojen kanssa ja alkavat notkistua, kaada sekaan koko purkki kookosmaitoa. Samassa lisää 3-5rkl makeaa chilikastiketta. Lopuksi lisää ananakset joukkoon, ja se on valmis. Voit myös maustaa kanan haluamallasi aineilla, mutta en ole halunnut lisätä, koska kookosmaito ja chili tuovat tarpeeksi makua. Sapuskaan voi lisätä sipulia, mutta sitä ei ole tullut käytettyä kotopuolessa, mutta maistettu on. Sipulin ystävät siis ronklikoot pakasteitaan.
Ollaan tarjoiltu joka kerta nuudeleiden kanssa, 6 pussia tänään tuli keitettyä. Mukana tulevia jauhepusseja käyteltiin sen verran että 3 pussia sitä ns. jauhoa veteen. Muuten ei käytelty niitä muita tulisia mömmöjä, ei sovi tähän ruokaan niin hyvin jos on polttavaa.
Suosittelen eeeeehtottomasti jos tykkää kanasta ja yhtään thaimaalaisesta. Aivan loistava ja nopea, ja rehujakin löytyy.
Et opi kokemuksen kautta mitään. Opit vain pohtimalla kokemuksia.
- Japp
- VIP
- Viestit: 3229
- Liittynyt: 24.1.2010 14:36
Re: Foorumistin kokkinurkkaus (kuvina)
Suklaamousse
200 g tummaa suklaata
½ dl kahvia
1 keltuainen
2.5 dl kermaa
vaniljasokeria
Sulata suklaa ja kahvi kattilassa, jäähdytä hiukan, sekoita joukkoon keltuainen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää suklaaseos siihen, laita sokeria haluamasu määrä. Laita pieniin kuppeihin, sitten jääkaappiin tai pakastimeen, jos haluat äkimpää syödä.
Mä laitoin ton muumimukeihin kun oli vaan kolme syöjää, ja oli kyllä todellakin vähän liian iso kerta-annos.

Ihan hyvä mousse, aika suklainen, ei voi paljoa syödä kerrallaan. Mä laitoin tohon Fazerin tummaa suklaata, mutta talousuklaasa on vissiinkin vähän pienempi kaakaomäärä, joten se ehkä parempi..


200 g tummaa suklaata
½ dl kahvia
1 keltuainen
2.5 dl kermaa
vaniljasokeria
Sulata suklaa ja kahvi kattilassa, jäähdytä hiukan, sekoita joukkoon keltuainen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää suklaaseos siihen, laita sokeria haluamasu määrä. Laita pieniin kuppeihin, sitten jääkaappiin tai pakastimeen, jos haluat äkimpää syödä.
Mä laitoin ton muumimukeihin kun oli vaan kolme syöjää, ja oli kyllä todellakin vähän liian iso kerta-annos.


Ihan hyvä mousse, aika suklainen, ei voi paljoa syödä kerrallaan. Mä laitoin tohon Fazerin tummaa suklaata, mutta talousuklaasa on vissiinkin vähän pienempi kaakaomäärä, joten se ehkä parempi..


Suomi-Japp-Suomi
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis
Leona ♥ Rambo ♥ Ekku ♥ Iivo ♥ Oiva
We are sistas, we stand together ♥
Turksa, Japp, Burnis