Yleisradio

Jos muut kategoriat eivät sovi, on tämä oikea paikka. Ei Salkkari-keskustelua tänne!
Siperiantiikeri
Kanta-asiakas
Viestit: 1288
Liittynyt: 10.10.2013 17:34

Yleisradio

Viesti Kirjoittaja Siperiantiikeri »

Avataan nyt uusi aihe, kun en parempaakaan ketjua asialleni löytänyt.

Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmat saivat tänään uuden ilmeen ja uuden studion. Enkä pidä. Mielestäni vanha ilme oli hyvin ajaton, selkeä ja edelleen toimiva. Radion sinfoniaorkesterin soittama edellinen uutistunnarikin jotenkin korosti että nyt alkaa tärkeä ohjelma, tämä uusi tunnus ei kuulosta oikein miltään. Uudet grafiikat ovat todella levottomat jatkuvasti liikkuvine pikkuelementteineen ja tekstit ovat vanhaan verrattuna huomattavasti pienemmät samoin kuin sääkartta.

Pieni freesaus vanhaan studioon eli vanhojen palanäyttöjen yhtenäistäminen yhdeksi pinnaksi olisi ollut ihan riittävä ja studio olisi ajanut asiansa vielä vaikka kuinka pitkään. Samoin Ylen aamun studio oli mielestäni varsin moderni ja pidin siitä.
Avatar
Enigma
Valvoja
Valvoja
Viestit: 3672
Liittynyt: 22.8.2009 17:51

Re: Yleisradio

Viesti Kirjoittaja Enigma »

Visuaalinen ilme ei itseäni niinkään häiritse. Seuraan muutenkin enemmän YouTuben podcasteja kuin Yleisradion tuotantoa. Ylen rahankäyttö ja tolkuttoman suureksi paisunut vuosibudjetti on se suurin ongelma. Itse ainakin leikkaisin yhtiön toiminnasta lakkauttamalla kaiken urheiluun liittyvän sisällön. Ei todellakaan innosta maksella Yle-veroa jostain hiihto- ja potkupallokisojen televisioinnista.

Tämäkin juttu on melkein kuin eräästä ysärin sketsiohjelmasta:

Suuri salaisuus paljastui – kaikki sauvojen suhinat hiihtolähetyksissä eivät olekaan aitoja, vaan äänet soittaa muusikko
https://yle.fi/aihe/a/20-10005843
"Sopimus ja sopimus... Haasta mut oikeuteen sen sopimukses kanssa ja juristia ei tarvii todellakaan ettii kaukaa!"
Siperiantiikeri
Kanta-asiakas
Viestit: 1288
Liittynyt: 10.10.2013 17:34

Re: Yleisradio

Viesti Kirjoittaja Siperiantiikeri »

Ylen budjetissa on kyllä leikkaamisen varaa ja sisältöjä voisi mielestäni keskittää enemmän monipuoliseen uutis- ja ajankohtaistoimintaan kaikenmaailman Pillupäiväkirjojen sijaan.

Kuitenkaan itse en kaikkea urheilusisältöä lähtisi karsimaan. Pidän hyväksyttävänä että Yleisradio verovaroin lähettää kansallisesti merkittäviksi määriteltyjä urheilukisoja, näihin sisältyvät hiihdon ja jalkapallon MM-kisat kuten myös vaikkapa olympialaiset. Kaikilla kun ei ole varaa ostaa aivan helkkarin kalliita urheilukanavapaketteja ja esimerkiksi nuo ovat sellaisia jotka koen että kaikilla olisi oikeus seurata lompakon paksuudesta riippumatta.

Tästä muuten on olemassa ihan lainsäädäntöä, toki siellä ei määrätä että juuri Yleisradion pitää näitä lähettää, mutta ihan luontevaa se mielestäni on:

Valtioneuvoston asetus yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien televisioinnista
https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2007/20070199
Vastaa Viestiin